Arizona - Grand Canyon-Parashant.
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

ArizonaKaart Arizona.

Parken in Arizona-  Agua Fria NM
-  Antelope Canyon NP
-  Canyon de Chelly NM
-  Casa Grande Ruins NM
-  Chiricahua NM
-  Fort Bowie NM
-  Grand Canyon NP
-  Horseshoe Bend
-  Ironwood-Forest NM
-  Meteor Crater
-  Montezuma Castle NM
-  Monument Valley
-  Organ Pipe Cactus NM
-  Parashant NM
-  Petrified Forest NP
-  Saguaro NP
-  Sonoran Desert NM
-  Tonto NM
-  Tuzigoot NM
-  Vermillion-Cliffs NM
-  Walnut Canyon NM
-  Wupatki NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Grand Canyon-Parashant National Monument

   -
Opp.: 4.242 km². [ ].

Grand Canyon - Pharasant National Monument is een enorm park dat wordt beheerd door de Park Service en de BLM. Het grenst aan de Grand Canyon en er zijn ook enkele uitzichtpunten over de Grand Canyon. Een canyon die in het monument zelf ligt is de Parashant Canyon. Lang niet zo groot als de Grand Canyon, maar ook indrukwekkend. Het park is ruig en slecht toegankelijk (alleen matige overharde wegen) en daardoor minder geschikt voor de 'normale' toerist. Informatie over het monument kan verkregen worden in de plaats St. George.


Internetlinks    

>  KAART Grand Canyon-Parashant NM 

>  Website NPS


FOTO's    

Grand Canyon Parashant NM (Foto Public Domain)


Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Arizona - Grand Canyon-Parashant</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Grand Canyon - Pharasant National Monument is een enorm park dat wordt beheerd door de Park Service en de BLM. Het grenst aan de Grand Canyon en er zijn ook enkele uitzichtpunten over de Grand Canyon. Een canyon die in het monument zelf ligt is de Parashant Canyon. Lang niet zo groot als de Grand Canyon, maar ook indrukwekkend. Het park is ruig en slecht toegankelijk (alleen matige overharde wegen) en daardoor minder geschikt voor de 'normale' toerist. Informatie over het monument kan verkregen worden in de plaats St. George. <p> Trefwoorden: Amerika, Arizona, Grand Canyon-Parashantt