Arizona - Organ Pipe Cactus National Monument.
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

ArizonaKaart Arizona.

Parken in Arizona-  Agua Fria NM
-  Antelope Canyon NP
-  Canyon de Chelly NM
-  Casa Grande Ruins NM
-  Chiricahua NM
-  Fort Bowie NM
-  Grand Canyon NP
-  Horseshoe Bend
-  Ironwood-Forest NM
-  Meteor Crater
-  Montezuma Castle NM
-  Monument Valley
-  Organ Pipe Cactus NM
-  Parashant NM
-  Petrified Forest NP
-  Saguaro NP
-  Sonoran Desert NM
-  Tonto NM
-  Tuzigoot NM
-  Vermillion-Cliffs NM
-  Walnut Canyon NM
-  Wupatki NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Organ Pipe Cactus National Monument

   
Opp.: 1.338 km². [VC, CG].

Organ Pipe Cactus National Monument is een mooi woestijnpark in het zuidwesten van Arizona. Er loopt één verharde weg door het park. Die loopt tot de Mexicaanse grens (en daar voorbij). Daarnaast zijn er verschillende onverharde wegen.

Organ Pipe Cactus NM.
Organ Pipe Cactus NM.

park voorkomt. Naast de organ pipe cactus zijn er ook veel andere soorten cactussen zoals de saguaro. Die zijn onder andere te zien als je de Ajo Mountain Drive neemt. Een andere interessante route is de Puerto Blanco Drive. Dit is een 'ronde' door het binnenland van het park. Het noordelijke deel is jammer genoeg niet meer met een gewone auto te berijden. Het zuidelijke deel, langs de Mexicaanse grens, gelukkig wel. Je kunt dan naar de Quitobaquito. Dat is een soort meertje dat gevoed wordt door de Quitobaquito Springs. In het meertje en de stroompjes leeft de Sonoyta pupfish, die alleen in Quitobaquito voorkomt. Het is ook interessant om terplekke te ervaren hoe de Amerikanen de grens met Mexico beveiligen.

De Victoria Mine).
De Victoria Mine).

Kamperen kun je vlakbij het Visitor Center. Het is een erg groot kampeerterrein met goede voorzieningen. In de zomermaanden is het meestal bijna geheel verlaten. Vanaf de campground kun je mooi wandelen. Bijv, naar de Victoria Mine, een oude goudmijn.


Internetlinks    

>  KAART Organ Pipe Cactus NM 

>  Website NPS


FOTO's    

Saguaro Cactussen.
Saguaro Cactussen.

Quitobaquito.Quitobaquito.

De Amerikaans-Mexicaanse grens.De Amerikaans-Mexicaanse grens.

Puerto Blanco Drives.Puerto Blanco Drives.

Horned Lizard.Horned Lizard.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Arizona - Organ Pipe Cactus National Monument</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Organ Pipe Cactus National Monument is een mooi woestijnpark in het zuidwesten van Arizona. Er loopt één verharde weg door het park. Die loopt tot de Mexicaanse grens (en daar voorbij). Daarnaast zijn er verschillende onverharde wegen. <p> Trefwoorden: Amerika, Arizona, Organ Pipe Cactus National Monument