Arizona - Petrified Forest National Park.
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

ArizonaKaart Arizona.

Parken in Arizona-  Agua Fria NM
-  Antelope Canyon NP
-  Canyon de Chelly NM
-  Casa Grande Ruins NM
-  Chiricahua NM
-  Fort Bowie NM
-  Grand Canyon NP
-  Horseshoe Bend
-  Ironwood-Forest NM
-  Meteor Crater
-  Montezuma Castle NM
-  Monument Valley
-  Organ Pipe Cactus NM
-  Parashant NM
-  Petrified Forest NP
-  Saguaro NP
-  Sonoran Desert NM
-  Tonto NM
-  Tuzigoot NM
-  Vermillion-Cliffs NM
-  Walnut Canyon NM
-  Wupatki NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Petrified Forest National Park

   
Opp.: 897 km². [VC].

Petrified Forest National Park is een wat kleiner NP. Het ligt aan weerszijde van de Interstate 40 (onderdeel van Route 66) in het middenoosten van de staat Arizona. Het park is voor auto's goed ontsloten.

Een versteend boomstam.
Een versteend boomstam.

Het park bestaat eigenlijk uit twee delen. In het zuiden liggen op veel plekken de versteende bomen waaraan het park zijn naam ontleend. Deze bomen zijn de restanten van de enorme bossen met 'Araucarioxylon' die hier zo'n 225 miljoen jaar geleden groeiden. De stammen zijn overdekt geraakt door vulkaanas en modder. Het silicium uit het vulkaanas verving vervolgens langzaam het organische materiaal in de stammen waardoor ze versteenden. Toen het zuidwesten van de Verenigde Staten langzaam begon te stijgen, kwamen op enkele plaatsen, waaronder Petrified Forest NP, de versteende boomstammen weer aan de oppervlakte te liggen. In het Noordelijke deel van het park (noord van de I40) ligt de Painted Desert. In dat gebied liggen prachtig gekleurde heuvels. In het park zijn ook nog restanten te zien van de Anasazi-beschaving, zoals de Puerco Pueblo (een ru´ne van een 75 kamers tellende Anasazi-nederzetting), Newspaper Rock (een wand van zandsteen met petroglyphen - indianentekeningen) en Agate House (een Anasazi-huis van versteend hout).

Painted Desert.Painted Desert.

Blue Mesa.Blue Mesa.
Internetlinks    

>  KAART Petrified Forest NP 

>  Website NPS


FOTO's    

Versteend hout (Giant Logs).
Versteend hout (Giant Logs).

Versteend hout (Giant Logs).Versteend hout (Giant Logs).

Rainbow Forest Museum.Rainbow Forest Museum.

Newspaper Rock.Newspaper Rock.

Painted Desert Inn.Painted Desert Inn.

Painted Desert (Foto: Public Domain).Painted Desert (Foto: Public Domain).

The Tepees (Foto: Public Domain).The Tepees (Foto: Public Domain).
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Arizona - Petrified Forest National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Petrified Forest National Park is een wat kleiner NP. Het ligt aan weerszijde van de Interstate 40 (onderdeel van Route 66) in het middenoosten van de staat Arizona. Het park is voor auto's goed ontsloten. <p> Trefwoorden: Amerika, Arizona, Petrified Forest National Park