Colorado - Black Canyon of the Gunnison National Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

ColoradoKaart Colorado

Parken in Colorado-  Black Canyon of
        the Gunnison NP

-  Canyons of the Ancients
-  Colorado NM
-  Dinosaur NM
-  Mesa Verde NP
-  Rocky Mountain NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Black Canyon of the Gunnison NP

   
Opp.: 124 km². [VC, CG].

Black Canyon of the Gunnison National Park is pas recentelijk (1999) een nationaal park geworden. Het park herbergt één van de steilste, donkerste en meest ruige canyons van Amerika. De kloof is tot 600 meter diep en meestal niet meer dan 450 meter breed. De wanden van de kloof bestaan uit grijs tot zwart vulkanisch materiaal. De kloof is met de auto van twee kanten te bereiken.

The Black Canyon of the Gunnison.
The Black Canyon of the Gunnison.

De zuidkant is het best ontsloten en bevat een visitor center. Dat is dan ook de drukste zijde. In het park zijn een aantal korte wandelroutes uitgezet, onder andere langs de randen van de canyon. Avonturiers kunnen van de canyonrand naar de rivier afdalen. De routes zijn zwaar en zeer lastig te volgen. Als je dit wilt gaan proberen, moet je vooraf wel even overleggen met een ranger. In het zuidelijkste puntje van het park kun je ook met de auto tot bij de rivier komen. Dat is in ieder geval een stuk relaxter. De noordzijde van de canyon (north rim) is alleen bereikbaar via een onverharde weg.


Internetlinks    

>  KAART Black canyon of the Gunnison NP 

>  Website NPS


FOTO's    

De Black Canyon of the Gunnison.
De Black Canyon of the Gunnison.

De weg naar de rivier.De weg naar de rivier.

Het visitor Center.Het visitor Center.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika - Colorado - Black Canyon of the Gunnison National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Black Canyon of the Gunnison National Park is pas recentelijk (1999) een nationaal park geworden. Het park herbergt één van de steilste, donkerste en meest ruige canyons van Amerika. De kloof is tot 600 meter diep en meestal niet meer dan 450 meter breed. De wanden van de kloof bestaan uit grijs tot zwart vulkanisch materiaal. De kloof is met de auto van twee kanten te bereiken. <p>Trefwoorden: Amerika, Colorado, Black Canyon of the Gunnison