Colorado - Dinosaur National Monument
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

ColoradoKaart Colorado

Parken in Colorado-  Black Canyon of
        the Gunnison NP

-  Canyons of the Ancients
-  Colorado NM
-  Dinosaur NM
-  Mesa Verde NP
-  Rocky Mountain NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Dinosaur National Monument

   
Opp.: 853 km². [VC, CG].

Dinosaur National Monument ligt in het noordwesten van Colorado en voor een klein deel in Utah. Het monument ontleent zijn naam aan de vindplaats van dinosaurussen in het gedeelte van het monument dat in Utah ligt. In die groeve zijn duizenden fossielen gevonden, waaronder de resten van Allosaurussen, Stegosaurussen en Diplodocussen. De groeve zelf is inmiddels een soort museum (de Quarry Exhibit Hall).

Dino-botten in de Quarry (Dinosaur NM).
Dino-botten in de Quarry (Dinosaur NM).

Naast de dino-botten is ook het landschap in het monument zeer de moeite waard. In het park komen twee rivieren samen: de Green River en de Yampa River. Die rivieren hebben in de bergen enorme canyons uitgesleten. Het mooist zijn die canyons te bekijken door naar Harpers Corner te rijden en vandaar de gelijknamige trail te lopen. De Yampa Bench Road loopt langs de Canyon van de Yampa River. Deze weg is echter alleen geschikt voor auto's met high clearance. Het is ook mogelijk door de canyons te varen (raften). Er zijn commerciële tochten van één dag en van vier en vijf dagen.

Whirlpool Canyon vanaf Harpers Corner.
Whirlpool Canyon vanaf Harpers Corner.

In het verlaten noordwestelijke deel van Dynosaur NM bevinden zich onder andere Rainbow Park en Island Park. Dat zijn mooie natuurgebieden grenzend aan de Green River. Om er te komen moet je wel een eindje omrijden over ruige wegen. Spannend! Onderweg kun je onder andere ook de McKee Spring Petroglyphs bekijken.


Internetlinks    

>  KAART Dinosaur NM 

>  Website NPS


FOTO's    

Island Park.
Island Park.

Petroglyphen.Petroglyphen.

Baden in een zelfgemaakt bad in de Green River.Baden in een zelfgemaakt bad in de Green River.

Josie Morrsis Cabin.Josie Morrsis Cabin.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Colorado - Dinosaur National Monument</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Dinosaur National Monument ligt in het noordwesten van Colorado en voor een klein deel in Utah. Het monument ontleent zijn naam aan de vindplaats van dinosaurussen in het gedeelte van het monument dat in Utah ligt. In die groeve zijn duizenden fossielen gevonden, waaronder de resten van Allosaurussen, Stegosaurussen en Diplodocussen. De groeve zelf is inmiddels een soort museum (de Quarry Exhibit Hall). <p>Trefwoorden: Amerika, Colorado, Dinosaur