Idaho - City of Rocks National Reserve
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

IdahoKaart Idaho

Parken in Idaho-  City of Rocks NR
-  Craters of the Moon NM
-  EBR 1 NHL
-  Hagerman Fossil Beds NM
-  Three Island Crossing SPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..City of Rocks Nationale Reserve

   
Opp.: 58 km². [VC, CG].

City of Rocks is een wat kleiner park met opvallende granieten rotsformaties. Deze formaties, liggend in een landschap met sagebrush, zijn tot zo'n 200 meter hoog en hebben vaak bijzondere vormen. Bijzondere formaties zijn o.a. Treasure Rock, Elephant Rock en Twin Sisters.

City of Rocks NR.
City of Rocks NR.

De rotsen zijn voor klimmers erg uitdagend. Klimmen is dan ook een belangrijke activiteit in het park. Op veel rotsen zie je klimmers aan het werk. Het park is ook bijzonder doordat de California Trail door het park liep. Dit is een route van zoŽn 5.000 km die emigranten gebruikten om vanuit het oosten naar Californië te reizen. Sommige reizigers schreven hun naam met wagensmeer op de rotsen in het park. De namen zijn nog steeds te zien op bijv. Register Rock. Het park is goed ontsloten door onverharde wegen. Vlakbij het park ligt nog Castle Rocks State Park. Dit is een wat kleiner, enigszins vergelijkbaar park. Het visitor center (van beide parken) is te vinden in het plaatsje Almo.


Internetlinks    

>  KAART NPS 

>  NPS


FOTO's    

City of Rocks.
City of Rocks.

Register Rock.Register Rock.

Kamperen in City of Rocks NR.Kamperen in City of Rocks NR.

Klimmen in City of Rocks NR.Klimmen in City of Rocks NR.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Idaho - City of Rocks National Reserve</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> City of Rocks is een wat kleiner park met opvallende granieten rotsformaties. Deze formaties, liggend in een landschap met sagebrush, zijn tot zo'n 200 meter hoog en hebben vaak bijzondere vormen. Bijzondere formaties zijn o.a. Treasure Rock, Elephant Rock en Twin Sisters. <p>Trefwoorden: Amerika, Idaho, City of Rocks