Amerika - Motels en hotels
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

MotelsAls je op avontuur bent in Amerika dan zul je natuurlijk ergens moeten slapen. Normaal gesproken heb je twee opties: kamperen of overnachten in een motel. Ikzelf combineer altijd beide opties. In dit deel iets meer over hotels/motels.

Red Lion Hotel.
Red Lion Hotel.

Als je geen tent of camper hebt, zijn motels natuurlijk je enige optie. Als je kampeert, is het soms wel lekker om even wat luxe te ervaren. En op sommige plekken is kamperen helemaal geen optie. De kans is dus groot dat je in Amerika wel eens in een hotel/motel gaat overnachten.

Hotels, motels


In de VS zijn heel veel hotels en vooral motels. Zelfs in het kleinste gehucht vind je wel zoiets. En op zich is dat een rustgevend gevoel. Je kunt altijd wel ergens terecht om te slapen. Veel motels horen bij een keten. Bekende ketens zijn Motel 6, Super 8, Best Western, Travelodge en Comfort Inn. In de kleinere plaatsen vind je vooral motels die niet tot een keten behoren. De kwaliteit en de prijzen variŽren natuurlijk. Het voordeel van een keten is dat je weet wat je krijgt. Het leuke van een op zichzelf staand motel is dat je dat niet weet. Wij logeren regelmatig bij Motel 6. Goedkoop en voldoende kwaliteit. Bij het eerste Motel 6 waar we verblijven, nemen we een boekje mee met de locaties van alle Motel 6-vestigingen in de VS. Dan kunnen we die informatie onderweg gebruiken als we in een motel willen overnachten.

De Mokee Motel. Een klein motel, niet behorend tot een keten (Bluff) .
De Mokee Motel. Een klein motel, niet behorend tot een keten (Bluff) .

Prijzen


De prijs van een motel is vaak opgebouwd uit een basisprijs. Dat is de prijs voor de kamer. Motels noemen dat doorgaans de prijs voor de eerste persoon. Voor Motel 6 varieerde die prijs in 2014 van 30 tot 80 dollar. Die prijs is zeer afhankelijk van de plaats waar je bent. Als je met meer personen in dezelfde kamer wilt overnachten, komt daar een bedrag per persoon bij. Het bedrag voor de tweede volwassene bedraagt iets van 6 dollar en voor personen drie en vier 3 dollar per persoon. Kinderen tot 17 jaar verblijven gratis in de kamer van de ouder(s). Voor een gezin van vier personen valt de schade uit- eindelijk dus wel mee (ergens tussen de 50 en 100 (plus een beetje) dollar voor een nacht.

Een kamer in een Motel 6.
Een kamer in een Motel 6.

De motelkamer


In alle motelkamers staat uiteraard een bed (tweepersoons) of twee tweepersoonsbedden, zodat je met maximaal 4 personen in de motelkamer kunt verblijven. De normale tweepersoonsbedden zijn niet zo groot. Omdat ik dat ook niet ben, is dat geen ramp. Lange mensen kunnen beter vragen voor een kamer met king size bed(den). Daarnaast vind je in elke kamer een badkamer met toilet, wasbak en douche/ bad. Ook een tv ontbreekt nooit. Meestal wordt de kamer verwarmd/gekoeld door een soort verwarming-airco-combi. Echt blij word ik niet van die dingen omdat ze veel lawaai maken.Motel 6.
Motel 6.

Overige voorzieningen


Overnachten in een motel is ook handig omdat een motel vaak prettige extra voorzieningen kent. De voorzieningen verschillen uiteraard van motel tot motel en ook van tijd tot tijd. Prettige/handige voorzieningen van Motel 6 zijn bijvoorbeeld:
- een verwarmd zwembad, lekker na een paar dagen in de jungle.
- de wasserette met een wasmachine en droger. Hier doen wij soms de was als we weer voldoende vieze kleren hebben. Door regelmatig te wassen, hoeven we niet zoveel kleren mee te nemen uit Nederland en kunnen we toch redelijk schoon door het land zwerven.
- gratis of niet al te duur (een paar dollar) WiFi. Handig als je een tablet of je smartphone hebt meegenomen.
- gratis koffie van 6 tot 10. Vooral voor Gerda heel prettig. Ik lust dat niet.

Super 8 motel.
Super 8 motel.

In- en uitchecken


Het inchecken stelt niet zo heel veel voor. Het is een kamer vragen, je creditcard en een identiteitsbewijs laten zien en een formuliertje invullen (naam, adres, woonplaats, kenteken auto). Het uitchecken is niet meer dan je sleutel inleveren.

Fooien


Je hoeft in motels e.d. geen fooi te geven. De kamermeisjes die je kamer schoonmaken verdienen echter weinig. Dus als je voldoende geld hebt, kun je bijvoorbeeld 2 dollar achterlaten als je vertrekt.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Kamperen</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Als je in Amerika bent, zul je uiteraard ook ergens moeten slapen. Normaal gesproken heb je twee opties: kamperen of overnachten in een motel. Ikzelf combineer altijd beide opties. Als je de parken echt wilt ervaren, en dat wil je, dan moet je er gaan kamperen. Bovendien is het vinden van motels in de buurt van een park soms erg lastig. Aan de andere kant is het handig en ook gewoon lekker om af en toe een motel te pakken. Je kunt dan even bijkomen, lekker douchen etc. In welke motels ik ga overnachten, bepaal ik ter plekke. Er zijn er zat. Ik reserveer dus niks... tenminste... <p> Trefwoorden: Amerika, West-amerika, reis, reizen, rondreis, rondreizen, Kamperen, Motels, Hotels