Oregon - Oregon Caves National Monument
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

OregonKaart Oregon

Parken in Oregon-  Bagby Hot Springs
-  Columbia River Gorge
-  Crater Lake NP
-  Hells Canyon NRA
-  Highway 101
-  John Day Fossil Beds NM
-  Lewis and Clark NHP
-  Newberry NVM
-  Oregon Caves NM
-  Oregon Trail IC
-  Toketee Falls
-  Umpqua Hot SpringsAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Oregon Caves National MonumentM

   
Opp.: 2 km². [VC, CG].

In de Siskiyou Mountains in het zuidwesten van Oregon liggen de Oregon Caves. Door watererosie zijn in het kalksteen (limestone) allerlei gangen uitgeslepen. De grotten zijn onder begeleiding te bezoeken. Zo'n tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Veel van de gangen zijn smal. Maar je komt ook in een aantal grotere zalen. Op veel plekken zijn druipsteenformaties te bewonderen.

Oregon Caves.
Oregon Caves.

Je kunt ook buiten het monument wandelen. Er zijn een aantal kortere en langere wandelingen uitgezet. Vlakbij de ingang van de grotten staan nog enkele oude gebouwen. Ga in ieder geval even kijken bij en in het Chateau. Een werkelijk prachtig gebouw, gemaakt in 1932-1934, dat nu onder andere als Lodge wordt gebruikt.


Internetlinks    

>  KAART Oregon Caves NM

>  Website NPS


FOTO's    

Een ranger vertelt over het ontstaan van de grotten.
Een ranger vertelt over het ontstaan van de grotten.

Stalactieten.Stalactieten.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika - Oregon - Oregon Caves National Monument</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> In de Siskiyou Mountains in het zuidwesten van Oregon liggen de Oregon Caves. Door watererosie zijn in het kalksteen (limestone) allerlei gangen uitgeslepen. De grotten zijn onder begeleiding te bezoeken. Zo'n tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Veel van de gangen zijn smal. Maar je komt ook in een aantal grotere zalen. Op veel plekken zijn druipsteenformaties te bewonderen. <p>Trefwoorden: Amerika, Oregon, Oregon Caves