Wyoming - Fossil Butte National Monument
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

WyomingKaart Wyoming

Parken Wyoming-  Fossil Butte NM
-  Grand Teton NP
-  Yellowstone NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Fossil Butte National Monument

   
Opp.: 33 km². [VC].

Fossil Butte is een zeer rijke vindplaats van fossielen van waterdieren (vissen, krokodillen, schilpadden, insecten) en planten uit het Tertiair.

Een fossiele vis.
Een fossiele vis.

Het monument, dat in het zuidwesten van Wyoming ligt bij de plaats Kemmerer, kent een visitor center waar ze fossielen laten zien en voorlichting en demonstraties geven. Ook zijn er enkele wandelingen uitgezet, zoals een wandeling naar de oude quary (vindplaats). In de buurt van het monument bieden particulieren fossielen aan.
Internetlinks    

>  KAART Fossil Butte NM 

>  NPS


FOTO's    

Fossil Butte (Foto: Public Domain). .
Fossil Butte (Foto: Public Domain). .

Fossielen van bladeren het museum/visto center.Fossielen van bladeren het museum/visto center.

Gerda en Frank worden Junior Ranger.Gerda en Frank worden Junior Ranger.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Wyoming - Fossil Butte National Monument</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Fossil Butte is een zeer rijke vindplaats van fossielen van waterdieren (vissen, krokodillen, schilpadden, insecten) en planten uit het Tertiair. Het NM, dat in het zuidwesten van Wyoming bij Kemmerer ligt, kent een Visitor Center waar ze fossielen laten zien, voorlichting en demonstraties geven. Ook zijn er interessante wandelingen. In de buurt van het Monument bieden particulieren fossielen aan. <p> Trefwoorden: Amerika, Wyoming, YFossil Butte