Wyoming - Grand Teton National Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

WyomingKaart Wyoming

Parken Wyoming-  Fossil Butte NM
-  Grand Teton NP
-  Yellowstone NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Grand Teton National Park

   
Opp.: 1.255 km². [VC, CG].

Ten zuiden van Yellowstone NP ligt Grand Teton NP. Beide parken zijn verbonden door de John D. Rockefeller jr. Memorial Parkway. Grand Teton NP is 1.255 km² groot en genoemd naar Grand Teton die met 4197 meter de hoogste berg van de Teton Range is. De bergketen heeft zijn naam gekregen van een Franse pelsjager, die ze tétons noemde. Dat is tepel in het Frans. De Teton Range kun je prachtig zien vanaf de '89' en de Teton Park Road die het park min of meer van Nood naar Zuid doorsnijden. Ze lopen beide door Jackson hole, de 89 km lange vallei ten oosten van de Teton Range.

Grand Teton NP.
Grand Teton NP.

Aan de voet van de Teton Range liggen een aantal meren, waarvan Jackson Lake veruit de grootste is. Aan dat meer liggen 'gehuchtjes' met campings en hotels e.d. Het meer wordt ook drukbevaren door toeristen. De Teton Range is een mooi wandelgebied. De wandelroutes zijn voor een berggebied niet al te zwaar. De populairste tochten beginnen bij Jenny Lake, een klein meer dat min of meer het hart is van het park. Je kunt om het meer heenlopen. Leuker is het om het meer over te varen met het pontje, daar de Tetons te verkennen (door bijv. naar Inspiration Point en de Hidden Falls te gaan) en dan via de zuidkant terug te wandelen. In totaal zal dat zo'n 5 kilometer zijn. Uiteraard zijn er ook prachtige meerdaagse tochten te maken.

Met de boot naar de overzijde van Jeny Lake.
Met de boot naar de overzijde van Jeny Lake.

Het park is veel minder spectaculair dan Yellowstone NP. Desondanks doen veel toeristen het park aan. Het is in het hoogseizoen erg druk. Het park is veel minder spectaculair dan Yellowstone. Desondanks doen veel toeristen het park aan. Het oogt daardoor druk en op veel plaatsen ook wat rommelig.
Internetlinks    

>  KAART Grand Teton NP 

>  NPS


FOTO's    

Pootje baden in Jenny Lake.
Pootje baden in Jenny Lake.

De Teton Range.De Teton Range.

Een eland in de John D. Rockefeller jr. Memorial Parkway (Grassy Lake Road).Een eland in de John D. Rockefeller jr. Memorial Parkway (Grassy Lake Road).

De Hidden Falls.De Hidden Falls.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Wyoming - Grand Teton National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Ten zuiden van Yellowstone NP ligt Grand Teton NP. Beide parken zijn verbonden door de John D. Rockefeller jr. Memorial Parkway. Grand Teton NP is 1.255 km˛ groot en genoemd naar Grand Teton die met 4197 meter de hoogste berg van de Teton Range is. De bergketen heeft zijn naam gekregen van een Franse pelsjager, die ze tétons noemde. Dat is tepel in het Frans. De Teton Range kun je prachtig zien vanaf de '89' en de Teton Park Road die het park min of meer van Noord naar Zuid doorsnijden. Ze lopen beide door Jackson hole, de 89 km lange vallei ten oosten van de Teton Range. <p> Trefwoorden: Amerika, Wyoming, Grand Teton