Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links

   West-Amerika
Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Parken
Kamperen
Motels
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

Idaho
Idaho is 216.632 km² groot ofwel ongeveer 5x Nederland. Er wonen 1.6 miljoen inwoners.Een groot deel van de staat is bergachtig (Rocky Mountains). In de staat liggen geen Nationale parken en maar één National Monument.
Osprey (visarend).

Afkortingen

Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Craters of the Moon NM    
Opp.: 1.879 km² (2.893 km²). [VC, CG].
> FOTO´S  -  KAART  -  NPS

Craters of the Moon is een National Monument, maar desondanks erg groot. In totaal beslaat het park en het aangrenzende 'preserve' 2.893 km² (het monument zelf is 1.879 km²). Het monument bestaat vooral uit lavavelden en steppes met sagebrush. De lava van de lavavelden kwam voornamelijk uit The Great Rift: een spleet/barst in de aardkorst van 85 km lengte. In het park zijn ook veel kegelvulkanen. Het monument is niet erg goed toegankelijk. Alleen in het noordelijke deel ligt een verharde weg: de Loop Drive. Deze 'drive' van 11 km lang, leidt je naar een aantal interessante vulkanische formaties, zoals de North Crater Flow (een lavaveld), Devils Orchard (een lavaveld met opvallende lavamonolieten) Inferno Cone, Snow Cone en Spatter Cones (kegelvulkanen).

Craters of the moon NM.

Aan de zuidkant van de Loop Drive beginnen een aantal interessante trails. De Tree Molds Trail leidt je naar een deel van het Monument waar je afdrukken (molds) kunt vinden van de bomen die hier ooit stonden. De Wilderness Trail gaat langs de Buffalo Caves (lavatunnels) en een aantal kegelvulkanen. Cave Area is de laatste stop van de Loop Drive. Ook hier vind je een aantal interessante lavatunnels. Zaklampen meenemen! Als je het park echt wilt verkennen, kun je van de gebaande paden af. De meeste bezoekers die dit doen, volgen The Great Rift. Omdat er geen water is en vaak erg warm, is dit een avontuur dat je beter niet in de zomer kunt proberen.Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Idaho</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> De Amerikaanse staat Idaho is 216.632 km2 groot ofwel ongeveer 5x Nederland. Er wonen 1.4 miljoen inwoners. Een groot deel van de staat is bergachtig (Rocky Mountains). In de staat liggen geen Nationale parken en maar een National Monument. <p> Trefwoorden: Amerika, West-amerika, reis, reizen, rondreis, rondreizen, park, parken, monument, monuments, Idaho, Craters of the Moon