Amerika - Vliegen naar Amerika
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

Vliegen naar AmerikaEn dan gaat het gebeuren: je reis naar Amerika. De eerste dag en de laatste dag staan een beetje op zichzelf. Die dagen zul je vooral vliegen en doorbrengen op vliegvelden.

Vliegen naar Amerika.
De heenreis


De reis naar Amerika begint met de vlucht. Het vliegen naar de VS wijkt niet veel af van het vliegen naar wat voor andere (verre) bestemming. Alles begint met het inchecken. Dat kan al thuis via de PC of op de luchthaven van vertrek. Je moet zo’n drie uur voor de vlucht op de luchthaven aanwezig zijn. Daar moet je de bagage afgeven, door de douane, en door de persoonlijke controle en de controle van de handbagage. In de handbagage mogen (anno 2015) geen flesjes zitten waar meer dan 100 ml vloeistof in kan. Drinken meenemen gaat dus niet. Na de controle kun je wel weer flesjes drinken kopen om mee het vliegtuig in te nemen als je dat wilt. Daarna boarden als het vliegtuig aanwezig is. En dan op weg. Mogelijk eerst naar een overstap ergens in Europa, of gelijk naar de VS.

Vliegen naar Amerika

Als je in het vliegtuig naar Amerika zit, krijg je tijdens de vlucht nog een formulier (het Customs Declaration Form ofwel het douaneaangifteformulier). Daarop moet je aangeven dat je geen bijzondere goederen invoert.

Bij aankomst in Amerika moet je door de relatief strenge, uitgebreide en stroperige controles van de VS. Naast een controle van het paspoort, moet je onder andere vingerafdrukken laten afnemen en het ingevulde Customs Declaration Form inleveren. Bij een tussenlanding in de VS moet je je koffer/rugzak ophalen, laten nakijken en dan weer moet wegzetten op de één of andere lopende band. Zorg dat alles in orde is. De immigratiebeambten van de VS zijn vaak erg streng en veel gevoel voor humor hebben ze ook niet. Houd alle benodigde papieren gereed en laat de beambte nooit wachten.

Uiteindelijk kom je dan toch op de plek van bestemming. Dat is normaal gesproken op dezelfde dag dat je vertrokken bent. In West-Amerika is het namelijk 8 of 9 uur vroeger dan in Nederland (afhankelijk van de plaats waar je naartoe vliegt).

Ontbijtbuffet in het Red Lion Hotel in Seattle.
Ontbijtbuffet in het Red Lion Hotel in Seattle.

Naar het hotel


Nadat je geland bent, ga je normaal gesproken naar je hotel of ga je je huurato ophalen. Als je naar je hotel gaat, kun je je doorgaans naar dat hotel laten brengen door een shuttlebus van het hotel. Vaak moet je daarvoor even bellen met een speciale telefoon of je moet het hotel zelf even bellen met je eigen telefoon. Het is dus handig als je een telefoon hebt en ook het telefoonnummer. Vraag eventueel bij de informatiebalie op de luchthaven waar je moet zijn, als je er niet uitkomt. In het hotel is het een kwestie van je reservering tonen samen met je credit card en een identiteitsbewijs (bijv. je paspoort). De medewerkster van het hotel schrijft je vervolgens in en geeft je de sleutel van de kamer (tegenwoordig vermomd als plastic kaartje). Meer over hotels bij het onderdeel Kamperen/motels.

De huurauto ophalen


Als je geen hotel hebt gereserveerd voor de eerste dag, zul je waarschijnlijk gelijk je huurauto willen ophalen. Daarover meer bij het onderdeel auto.


Customs Declaration Form.
Customs Declaration Form.

De terugreis


Met je terugreis moet je je eigenlijk al drie dagen voor de vlucht gaan bezighouden. Althans volgens sommige vliegtickets. Daarop staat vermeld dat je drie dagen voor de terugreis de vlucht moet herbevestigen (confirm). Dat confirmeren kan via de telefoon. Het nummer dat je moet bellen, moet je dan natuurlijk wel hebben. In de praktijk is het confirmeren van de vlucht gelukkig onzin en kun je gewoon inchecken zoals je dat ook in Nederland hebt gedaan. Aan de andere kant is het wel handig om van tevoren te controleren of de vluchtgegevens (vertrektijd etc.) nog kloppen. Dat kan via het internet.

Vliegen is veel wachten.
Vliegen is veel wachten.

Ook voor de terugvlucht moet je weer ruim van tevoren (drie uur voor vertrek) aanwezig zijn. De terugreis verloopt meestal een stuk soepeler dan de heenreis omdat de douane van de VS vertrekkende toeristen niet zo boeiend vindt. Bij een tussenlanding hoef je ook niet met je bagage te slepen. Die gaat gelijk door naar bijvoorbeeld Amsterdam. Omdat het in Nederland later is dan in de VS, kom je de dag na de vertrekdatum aan. Meestal ergens in de ochtend.

Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Dag 1 : vliegen</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> De eerste dag van je reis naar Amerika. En dat is vooral veel vliegen (en wachten). <p> Trefwoorden: Amerika, West-amerika, reis, reizen, rondreis, rondreizen, Dag 1, Vliegen, Heenreis, Hotel, Huurauto, Terugreis