Nevada - Great Basin National Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

NevadaKaart Nevada

Parken in Nevada-  Cathedral Gorge SP
-  Great Basin NP
-  Highway 50
-  Las Vegas
-  Lunar Crater NNL
-  Red Rock Canyon NCA
-  Valley of Fire SPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Great Basin National Park

   
Opp.: 312 km². [VC, CG].

In Nevada ligt één Nationaal Park: Great Basin NP. Great Basin NP ligt in het oosten van de staat, niet ver van de grens met Utah. Het park is redelijk goed ontsloten. Great Basin NP wordt gedomineerd door Wheeler Peak die 3982 m hoog is. Veel bezoekers beklimmen de berg. De auto kan geparkeerd worden op een parkeerplaats op ongeveer 3000m hoogte. Vandaar is nog zo'n 7 km naar de top waarbij ongeveer 900 meter gestegen moet worden. De wandeling is technisch niet moeilijk, maar het is wel een pittige tocht die al gauw 6 uur duurt. Vertrek niet te laat. In de middag is er kans op onweer. Het uitzicht is uiteraard geweldig.

Uitzicht vanaf Wheeler Peak.
Uitzicht vanaf Wheeler Peak.

Een andere trekpleister in het park zijn de Lehman Caves. Ondanks de naam gaat het eigenlijk maar om één grot. In de grot zijn stalactieten en stalagmieten in allerlei soorten en maten te vinden. De grot is te bezoeken. Maar er zijn elke dag maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bovendien kan er voor een bezoek gereserveerd worden. Voor toevallig passerende toeristen is het daardoor in het hoogseizoen lastig een kaartje te bemachtigen.

Lehman Caves (Foto Gogobot).
Lehman Caves (Foto Gogobot).

Het park is ook bekend door zijn bijzondere vegetatie. Met name de Bristlecone pine is fameus. Deze den groeit in het droge klimaat van Nevada op zeer grote hoogte (tussen 1700 en 3400 meter (dat is net onder de boomgrens). De den lijkt niet veel voor te stellen met een hoogte van 5 - 15 meter, maar het is wel indrukwekkend omdat het de langstlevende boomsoort en misschien wel het langstlevende organisme op aarde is. De oudst bekende Bristlecone pine was 5062 jaar oud. Dode exemplaren zijn vaak zeer fotogeniek. Het park kent verschillende locaties waar je bristlecone pines kunt zien. Geen van die locaties is bereikbaar met de auto. Het makkelijkst bereikbaar is een 'grove' op de oostflank van Wheeler Peak.

Bristlecone Pine (Foto Public Domain).
Bristlecone Pine (Foto Public Domain).

In het park bevindt zich ook nog Lexington Arch. Dat is de langste kalksteenboog van de VS. Deze boog ligt in het zuiden van het park en is met een normale auto helaas niet te bereiken..


Internetlinks    

>  KAART Great Basin NP 

>  Website NPS


FOTO's    

Wheeler Peak.
Wheeler Peak.

Bovenop Wheeler peak.Bovenop Wheeler peak.

Mule deer.Mule deer.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Nevada - Great Basin National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> In Nevada ligt één Nationaal Park: Great Basin NP. Great Basin NP ligt in het oosten van de staat, niet ver van de grens met Utah. Het park is redelijk goed ontsloten. Great Basin NP wordt gedomineerd door Wheeler Peak die 3982 m hoog is. <p> Trefwoorden: Amerika, Nevada, Great Basin