Nevada - Valley of Fire State Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

NevadaKaart Nevada

Parken in Nevada-  Cathedral Gorge SP
-  Great Basin NP
-  Highway 50
-  Las Vegas
-  Lunar Crater NNL
-  Red Rock Canyon NCA
-  Valley of Fire SPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Valley of Fire State Park

   
Opp.: 186 km². [VC, CG].

Valley of Fire is een State Park iets ten noordoosten van Las Vegas. Het is hier in de zomer dus lekker warm. Het park is een bijzondere verzameling van rotsformaties in allerlei kleuren en vormen. In het zuidwestelijke deel zijn mooie rode zandsteenformaties zoals Arch Rock en de Beehives (bijennesten). Ook zijn hier petroglyphen, te vinden.

Rainbow Vista.
Rainbow Vista.

Meer oostelijk liggen de Seven Sisters en Elephant Rock (een steenboogje in de vorm van een olifantje). Het mooiste deel van het park ligt in het noorden. Sommige van de rotsformaties daar zijn heel fraai van vorm (zoals de Fire Wave). Andere zijn prachtig gekleurd (wit, geel, oranje, paars, bruin, rood) zoals bij Rainbow Vista. Het is een State Park. De parkpas geldt dus niet. Als je in het park blijft kamperen, kun je de kosten voor de entree van het kampeergeld aftrekken.

The Beehives.
The Beehives.
Internetlinks    

>  KAART Valley of Fire SP 

>  Website Nevada


FOTO's    

De Fire Wave.
De Fire Wave.

Elephant Rock.Elephant Rock.

Skull Rock.Skull Rock.

Een bighorn sheep.Een bighorn sheep.

Kamperen.Kamperen.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Nevada - Valley of Fire State Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Valley of Fire is een State Park iets ten noordoosten van Las Vegas. Het is hier in de zomer dus lekker warm. Het park is een bijzondere verzameling van rotsformaties in allerlei kleuren en vormen. In het zuidwestelijke deel zijn mooie rode zandsteenformaties zoals Arch Rock en de Beehives (bijennesten). Ook zijn hier petroglyphen, te vinden. <p> Trefwoorden: Amerika, Nevada, Valley of Fire