New Mexico - Aztec Ruins National Monument
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

New MexicoKaart New Mexico

Parken in New Mexico-  Aztec Ruins NM
-  Bisti Badlands
-  Chaco Culture NM
-  El Morro NM
-  Gila Cliff Dwellings NMAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Aztec Ruins National Monument

   
Opp.: 1 km². [VC].

Aztec Ruins is een monument met ruines van indianengebouwen in wat nu het dorpje Aztec is. Een van de complexen (de West Ruin) is mooi bewaard gebleven en geheel te bezichtigen. Het complex bestaat uit een groot aantal kamers, gebouwd rond de Central Plaza (binnenplaats). In de Central Plaza is onder andere de gerestaureerde Great Kiva (een ronde gemeenschappelijke ruimte) te vinden.

Aztec Ruins NM.
Aztec Ruins NM.


Internetlinks    

>  KAART Aztec Ruins NM 

>  Website NPS


FOTO's    

De Great Kiva.
De Great Kiva.

West Ruin.West Ruin.

West Ruin.West Ruin.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : New Mexico - Aztec Ruins National Monument</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Aztec Ruins is een monument met ruines van indianengebouwen in wat nu het dorpje Aztec is. Een van de complexen (de West Ruin) is mooi bewaard gebleven en geheel te bezichtigen. <p> Trefwoorden: Amerika, New Mexico, Aztec Ruins