New Mexico - El Morro National Monument
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

New MexicoKaart New Mexico

Parken in New Mexico-  Aztec Ruins NM
-  Bisti Badlands
-  Chaco Culture NM
-  El Morro NM
-  Gila Cliff Dwellings NMAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..El Morro National Monument

   
Opp.: km². [VC, CG].

El Morro is een bijzonder monument. Centraal staat een rots (El Morro of Inscription Rock). Door de bijzondere vorm en doordat er vroeger water te vinden was, was het een baken en een rustpunt voor reizigers. Veel van die reizigers die langs El Morro trokken lieten inscripties achter in de rots. De eerste inscripties (petroglyphen) zijn van de indianen die al heel lang in dit deel van Amerika woonden. Rond 1600 'signeerden' Spanjaarden de rots. En vanaf 1849 deden Amerikaanse kolonisten die naar het westen trokken, hetzelfde. Het is heel bijzonder om aan de hand van de namen die in en op de rots zijn aangebracht min of meer de geschiedenis van Amerika te herbeleven.

El Morro.El Morro.

El Morro biedt ondanks het kleine formaat nog meer bijzonders wat te zien is als je de Mesa Top Trail Loop volgt. Zo is er een bijzondere rotsformatie in de vorm van een reusachtige specht (Woodpecker Rock), zijn er pueblo´s, loop je over historische trappen die in de rots zijn uitgehouwen en heb je uitzicht over een prachtige canyon met in het midden een fraaie monoliet. Vlakbij El Morro NM (maar net buiten 'ons gebied') ligt bovendien El Malpais NM, dat samen met El Morro wordt beheerd. In El Malpais zijn lavavelden, grotten, cinder cones en andere vulkanische fenomenen te vinden.

De waterbron.De waterbron.
Internetlinks    

>  KAART El Morro NM 

>  Website NPS


FOTO's    Een inscriptie.
Een inscriptie.

De canyon met monoliet.De canyon met monoliet.

Woodpecker Rock.Woodpecker Rock.

Pueblo ruines.Pueblo ruines.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : New Mexico - El Morro National Monument</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> El Morro is een bijzonder monument. Centraal staat een rots (El Morro of Inscription Rock). Door de bijzondere vorm en doordat er vroeger water te vinden was, was het een baken en een rustpunt voor reizigers. Veel van die reizigers die langs El Morro trokken lieten inscripties achter in de rots. <p> Trefwoorden: Amerika, New Mexico, El Morro