Colorado - Canyon of the Ancients National Monument
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

ColoradoKaart Colorado

Parken in Colorado-  Black Canyon of
        the Gunnison NP

-  Canyons of the Ancients
-  Colorado NM
-  Dinosaur NM
-  Mesa Verde NP
-  Rocky Mountain NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Canyons of the Ancients National Monument

   
Opp.: 712 km². [-].

Canyons of the Ancients is een National Monument in het zuidwesten van Colorado. In het monument zijn onder andere 6.000 (!) individuele plekken met ru´nes van pueblo-indianen te vinden. Het monument wordt beheerd door het BLM. Dat betekent zoveel als: heel interessant, maar weinig voorzieningen voor toeristen. Met de auto zijn slechts een paar pueblo's te bereiken, zoals Lowry Pueblo en Painted Hand Pueblo.

Een Puablo-ruïne inj Sand Canyon.
Een Puablo-ruïne inj Sand Canyon.

Als je van wandelen houdt, is de Sand Canyon Trail (trailhead: N37 20.496 W108 49.066) een aanrader. Een GPS is wel handig om niet te verdwalen. Als je naar het monument toe wilt, is eerst een bezoek aan het Anasazi Heritage Center in Dolores, Colorado aan te bevelen. Hoovenweep NM ligt naast en deels in Canyon of the Ancients NM. Hoovenweep is een monument dat wordt beheerd door de Park Service. In Hoovenweep staan fraaiere en beter bereikbare pueblo's.

Sand Canyon.Sand Canyon.
Internetlinks    

>  KAART Canyons of the Ancients NM 

>  Website BLM


FOTO's    

Anasazi Heritage Center in Dolores.
Anasazi Heritage Center in Dolores.

Anasazi Heritage Center in Dolores.Anasazi Heritage Center in Dolores.

Een Kiva, onderdeel van Lowry Pueblo.Een Kiva, onderdeel van Lowry Pueblo.

Landschap Canyons of the Ancients.Landschap Canyons of the Ancients.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika - Colorado - Canyon of the Ancients National Monument</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Canyons of the Ancients is een National Monument in het zuidwesten van Colorado. In het monument zijn onder andere 6.000 (!) individuele plekken met ru´nes van pueblo-indianen te vinden. Het monument wordt beheerd door het BLM. Dat betekent zoveel als: heel interessant, maar weinig voorzieningen voor toeristen. Met de auto zijn slechts een paar pueblo's te bereiken, zoals Lowry Pueblo en Painted Hand Pueblo. <p>Trefwoorden: Amerika, Colorado, Canyon of the Ancients