Colorado
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

ColoradoKaart Colorado

Parken in Colorado-  Black Canyon of
        the Gunnison NP

-  Canyons of the Ancients
-  Colorado NM
-  Dinosaur NM
-  Mesa Verde NP
-  Rocky Mountain NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Mesa Verde NP

   
Opp.: 211 km². [VC, CG].

Mesa Verde is een nationaal park in het zuidwesten van Colorado. Het bevindt zich in het overgangsgebied tussen de Rocky Mountains en het droge woestijngebied ten westen van de Rockies. Dat overgangsgebied is een plateau dat boven de woestijn uittorent als een soort groene oase (Mesa Verde betekent groene tafel). Vanaf bijv. Park Point Overlook en Montezuma Valley Overlook kun je genieten van de uitzichten over de Montezuma Valley.

Cliff dwellings in Mesa Verde NP - Cliff Palace.
Cliff dwellings in Mesa Verde NP - Cliff Palace.

In Mesa Verde staat niet zozeer de natuur centraal, als wel de geschiedenis van de indianen (de Anasazi) die hier woonden van grofweg 600-1300 na Christus. In het Mesa Verde plateau zijn door erosie tal van ravijnen ontstaan. In uitsparingen in de ravijnwanden bouwden de Anasazi stenen huizen. Veel van die spectaculaire huizen (cliff dwellings) staan er nog steeds. Veel van die huizen kun je alleen vanaf de ravijnrand bekijken. Maar een aantal kun je ook in. Step House is vrij toegankelijk. Andere, zoals Cliff Palace, Balcany House en Long House kun je bezoeken met een gids. Je moet daarvoor dan wel apart een kaartje kopen (vijf dollar per persoon). Dat kan bij het visitor center. De mooiste is Cliff Palace. Naast de cliff dwellings zijn er nog allerlei andere archelogische sites. In totaal heeft Mesa Verde er maar liefst 5000. Interessant is bijv. de Badger House Community. Dat is een verzameling restanten van indianenwoningen bovenop Wetherill Mesa, waarin de indianen leefden voordat ze in cliff dwellings gingen wonen.

Mesa Verde National Park.
Mesa Verde National Park.

De natuur in Mesa Verde NP is uiteraard ook prachtig. Als je wilt wandelen, is de Petroglyph Point Trail interessant. Een leuke, avontuurlijke hike door en langs een canyon met mooie uitzichten over de canyon, petroglyphen (rotstekeningen van indianen) en bijzondere planten.


Internetlinks    

>  KAART Mesa Verde NP 

>  Website NPS


FOTO's    

Spruce House.
Spruce House.

Petroglyphen (Petropglyph Point Trail).Petroglyphen (Petropglyph Point Trail).

Park Ranger.Park Ranger.

Uitzicht vanaf Park Point Overlook.Uitzicht vanaf Park Point Overlook.

Eastern collared lizard.Eastern collared lizard.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Colorado - Mesa Verde National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Mesa Verde is een nationaal park in het zuidwesten van Colorado. Het bevindt zich in het overgangsgebied tussen de Rocky Mountains en het droge woestijngebied ten westen van de Rockies. Dat overgangsgebied is een plateau dat boven de woestijn uittorent als een soort groene oase (Mesa Verde betekent groene tafel). Vanaf bijv. Park Point Overlook en Montezuma Valley Overlook kun je genieten van de uitzichten over de Montezuma Valley. <p>Trefwoorden: Amerika, Colorado, Mesa Verde