Colorado - Rocky Mountain National Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

ColoradoKaart Colorado

Parken in Colorado-  Black Canyon of
        the Gunnison NP

-  Canyons of the Ancients
-  Colorado NM
-  Dinosaur NM
-  Mesa Verde NP
-  Rocky Mountain NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Rocky Mountain National Park

   
Opp.: 1.076 km². [VC, CG]

Bijna vanzelfsprekend ligt in de staat Colorado een nationaal park met de naam Rocky Mountain. Het is vooral veel bergen, bergweiden en bossen. In het park zijn meer dan 100 pieken die tot boven de 3.000 meter hoogte reiken. Longs Peak is met z'n 4.346 meter de hoogste. Het park is populair en daardoor in de zomer vaak druk.

Rocky Mountains NP (Bear Lake).
Rocky Mountains NP (Bear Lake).

De belangrijkste ontsluitingsweg van het park is Highway 34 die het park (en de Rocky Mountains) van oost naar west doorsnijdt. Deze weg wordt in het park ook wel de Trail Ridge Road genoemd. Het hoogste punt van deze 69 km lange weg ligt 3.713 meter boven zeeniveau en komt daarmee boven de boomgrens uit. Langs de Trail Ridge Road liggen verschillende visitor centers. Daarnaast is het een continu genieten van de vele vergezichten en de uitzichten op de bergtoppen. In het park valt veel sneeuw. Een groot deel van de Trail Ridge Road is daarom afgesloten van half oktober tot eind mei. Voor wandelaars is het park ideaal. Het kent een groot aantal trails. Van korte rondwandeling zoals die rond Bear Lake tot meerdaagse hikes dwars door het park. Tijdens de wandelingen is de kans groot wild te treffen.

Een eland bij de tent.
Een eland bij de tent.

In het park komen tal van diersoorten voor zoals wapiti's (elk), herten (mule deer), elanden (moose), zwarte beren en dikhoornschapen. Zelf heb ik veel wild gezien aan de westkant van het park, o.a. bij de camping Timber Creek.


Internetlinks    

>  KAART Rocky Mountain NP 

>  Website NPS


FOTO's    

De Rocky Mountains.
De Rocky Mountains.

Westelijke ingang.Westelijke ingang.

Marmotten.Marmotten.

Een elk (wapiti).Een elk (wapiti).

Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Colorado - Rocky Mountain National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Bijna vanzelfsprekend ligt in de staat Colorado een nationaal park met de naam Rocky Mountain. Het is vooral veel bergen, bergweiden en bossen. In het park zijn meer dan 100 pieken die tot boven de 3.000 meter hoogte reiken. Longs Peak is met z'n 4.346 meter de hoogste. Het park is populair en daardoor in de zomer vaak druk. <p>Trefwoorden: Amerika, Colorado, Rocky Mountain,