Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

IdahoKaart Idaho

Parken in Idaho-  City of Rocks NR
-  Craters of the Moon NM
-  EBR 1 NHL
-  Hagerman Fossil Beds NM
-  Three Island Crossing SPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Craters of the Moon National Monument

   
Opp.: 1.879 km² (2.893 km²). [VC, CG].

Craters of the Moon is een National Monument, maar desondanks erg groot. In totaal beslaat het park en het aangrenzende 'preserve' 2.893 km² (het monument zelf is 1.879 km²). Het monument bestaat vooral uit lavavelden en steppes met sagebrush. De lava van de lavavelden kwam voornamelijk uit The Great Rift: een spleet/barst in de aardkorst van 85 km lengte. In het park zijn ook veel kegelvulkanen. Het monument is niet erg goed toegankelijk. Alleen in het noordelijke deel ligt een verharde weg: de Loop Drive. Deze 'drive' van 11 km lang, leidt je naar een aantal interessante vulkanische formaties, zoals de North Crater Flow (een lavaveld), Devils Orchard (een lavaveld met opvallende lavamonolieten) Inferno Cone, Snow Cone en Spatter Cones (kegelvulkanen).

Idaho - Craters of the Moon National Monument
Craters of the moon NM.

Aan de zuidkant van de Loop Drive beginnen een aantal interessante trails. De Tree Molds Trail leidt je naar een deel van het Monument waar je afdrukken (molds) kunt vinden van de bomen die hier ooit stonden. De Wilderness Trail gaat langs de Buffalo Caves (lavatunnels) en een aantal kegelvulkanen. Cave Area is de laatste stop van de Loop Drive. Ook hier vind je een aantal interessante lavatunnels. Zaklampen meenemen! Als je het park echt wilt verkennen, kun je van de gebaande paden af. De meeste bezoekers die dit doen, volgen The Great Rift. Omdat er geen water is en vaak erg warm, is dit een avontuur dat je beter niet in de zomer kunt proberen.


Internetlinks    

>  KAART NPS 

>  NPS


FOTO's    

Devils Orchard (Foto: Public Domain).
Devils Orchard (Foto: Public Domain).

Spatter Cones (Foto: Public Domain).Spatter Cones (Foto: Public Domain).

Indian Tunnel.Indian Tunnel.

Big Cinder Butte.Big Cinder Butte. (foto: yourhikeguide.com).
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Idaho - Craters of the Moon National Monument</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Craters of the Moon is een National Monument, maar desondanks erg groot. In totaal beslaat het park en het aangrenzende 'preserve' 2.893 kmē (het monument zelf is 1.879 kmē). Het monument bestaat vooral uit lavavelden en steppes met sagebrush. <p>Trefwoorden: Amerika, Idaho, Craters of the Moon