Idaho - EBR I
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

IdahoKaart Idaho

Parken in Idaho-  City of Rocks NR
-  Craters of the Moon NM
-  EBR 1 NHL
-  Hagerman Fossil Beds NM
-  Three Island Crossing SPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..EBR I NHL

   
Opp.: - km². [VC].

EBR-I ofwel Experimental Breeder Reactor I is een oude onderzoeksfaciliteit waar onderzoek werd gedaan naar atoomenergie. Het is één van de eerste atoomenergiecentrales in de wereld. In 1964 werd de centrale uitgeschakeld en in 1965 werd het een National Historic Landmark. De centrale werd toen opengesteld voor het publiek. Het is heel bijzonder om door het complex te dwalen.

EBR I.
EBR I.

EBR-I ligt in het Idaho National Laboratory, ook we 'The Site' genoemd. Het is een gebied waarin onderzoek naar o.a. kernenergie wordt gedaan. The Site is maar liefst 2,310 km² groot en er staan meer dan 50 kernreactoren!


Internetlinks    

>  INL


FOTO's    

EBR I.
EBR I.

EBR I.EBR I.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Idaho - EBR I</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> EBR-I ofwel Experimental Breeder Reactor I is een oude onderzoeksfaciliteit waar onderzoek werd gedaan naar atoomenergie. Het is één van de eerste atoomenergiecentrales in de wereld. In 1964 werd de centrale uitgeschakeld en in 1965 werd het een National Historic Landmark. <p> Trefwoorden: Amerika, Idaho, EBR I