Idaho - Hagerman Fossil Beds National Monument
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

IdahoKaart Idaho

Parken in Idaho-  City of Rocks NR
-  Craters of the Moon NM
-  EBR 1 NHL
-  Hagerman Fossil Beds NM
-  Three Island Crossing SPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Hagerman Fossil Beds National Monument

   -
Opp.: 17 km². [VC].

Hagerman Fossil Beds NM is een klein park vlakbij het plaatsje Hagerman. Het is bekend van de fossielen die er gevonden zijn en dan met name de fossielen van de Hagerman Horse, één van de oudste fossielen van een paard. Het monument zelf is niet toegankelijk. Wel is er in het plaatsje Hagerman een klein visitor center waar een replica van het skelet van een Hagerman Horse te vinden is. Niet echt de moeite waard om helemaal naartoe te rijden.

Hagerman Fossil Beds NM.
Hagerman Fossil Beds NM.
Internetlinks    

>  KAART NPS 

>  NPS


FOTO's    

De Hagerman Horse in het visitor center.
De Hagerman Horse in het visitor center.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Idaho - Hagerman Fossil Beds National Monument</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Hagerman Fossil Beds NM is een klein park vlakbij het plaatsje Hagerman. Het is bekend van de fossielen die er gevonden zijn en dan met name de fossielen van de Hagerman Horse, één van de oudste fossielen van een paard. <p> Trefwoorden: Amerika, Idaho, Hagerman Fossil Beds