Idaho - Three Island Crossing State Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

IdahoKaart Idaho

Parken in Idaho-  City of Rocks NR
-  Craters of the Moon NM
-  EBR 1 NHL
-  Hagerman Fossil Beds NM
-  Three Island Crossing SPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Three Island Crossing State Park

   
Opp.: 2 km² . [VC, CG].

Three Island Crossing is een State Park. Het is een plek waar emigranten, die via de Oregon Trail naar Oregon reisden, de Snake River overstaken. De plek werd gebruikt tot Gus Glenn in 1869 3 kilometer van Three Island Crossing een veerpont bouwde. Het oversteken van de Snake River was zeer gevaarlijk.

Oregon Trail Interpretive Site.
Oregon Trail Interpretive Site.

Het park zelf is niet zo bijzonder. Vlakbij het park is de Oregon Trail Interpretive Site te vinden. Dat is een leuk museum waarin je alles kan leren over de Oregon Trail. Niet zo mooi als die in Oregon, maar toch zeer de moeite waard. Ook leuk is het volgen van de Oregon Trail via de Oregon Trail Scenic Byway die loopt van Glenns Ferry tot (bijna ) Boise. Meer informatie is te krijgen in het museum.


Internetlinks    

>  IDAHO SP


FOTO's    

Huifkar bij het museum.
Huifkar bij het museum.

In het museum.In het museum.

De Oregon Trail Scenic Byway.De Oregon Trail Scenic Byway.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Idaho - Three Island Crossing State Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Three Island Crossing is een State Park. Het is een plek waar emigranten, die via de Oregon Trail naar Oregon reisden, de Snake River overstaken. De plek werd gebruikt tot Gus Glenn in 1869 3 kilometer van Three Island Crossing een veerpont bouwde. <p> Trefwoorden: Amerika, Idaho, Three Island Crossing