Washington - Mount Rainier National Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

WashingtonKaart Washington

Parken in Washington-  Cape Flattery
-  Hanford Reach NM
-  Mount Adams
-  Mount Rainier NP
-  Mount St. Helens NVM
-  North Cascades NP
-  Olympic NP
-  Seattle
-  WalvissenAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Mount Rainier National Park

   
Opp.: 957 km². [VC, CG].

Mt. Rainier NP is een van de oudste nationale parken van de VS (vanaf 1899). Het is gevormd rond de berg/vulkaan Mt. Rainier. In het park liggen twee hoofdwegen. Eén weg loopt aan de oostzijde van het park en een aan de zuidkant. Het park wordt omsloten door staatsbossen met aan de zuidzijde het Gifford Pinchot National Forest waarin Mount St. Helens en Mt. Adams liggen. In het park valt veel, heel veel sneeuw. Veel wegen zijn daardoor tot in juni afgesloten.

Mt. Rainier boven de wolken.
Mt. Rainier boven de wolken.

Mt. Rainier is de hoogste berg in de Cascaden en torent met meer dan 4000 meter hoog boven de andere bergen uit. Op de flanken liggen 26 imposante gletsjers. Per jaar proberen 10.000 klimmers de top te bereiken, maar slechts 25% lukt dat. Het is dan ook een technische klim en vereist ervaring als alpinist. Helemaal rond de berg loopt een 150 km lang wandelpad: The Wonderlandtrail. Maar zo'n lange tocht is misschien iets teveel van het goede tijdens je vakantie naar de USA. Mt. Rainier kan prachtig worden bekeken vanaf Sunrise, het hoogste punt in het park dat je met de auto kunt bereiken. Maar de 2000 meter hoge top biedt meer: er zijn prachtige alpenweide en een leuk Visitor Center. De weg naar Sunrise is pas in juli open.

Op weg naar de Grove  of the Patriarchs.
Op weg naar de Grove of the Patriarchs.

In de zuidoosten van het park ligt het Visitor Center Ohanepecosh. Vanaf dat Visitor Center zijn prachtige wandelingen te maken. Een zeer aan te raden trail brengt je via o.a. de hot springs en de Ohanapecosh River met zijn imposante Silver Falls naar the Grove of the Patriarchs. In the Grove, die alleen met een spannende hangbrug is te bereiken, loop je via een boardwalk door een eeuwenoud oerbos met metersdikke woudreuzen. Paradise is het populairste deel van het park. Die naam heeft het gekregen toen John Longmire's schoondochter Martha in 1885 door de prachtige bergweiden liep en uitriep: 'Zo moet het paradijs er uitzien!' In Paradise kun je prachtig wandelen, ook richting Mt. Rainier. Ook het grootste Vistor Center vind je in Paradise. Het heeft een aantal mooie presentaties. In Paradise valt veel sneeuw. Als je wat vroeger in de zomer komt, zijn de alpenweide nog volledig bedekt en kun je je vermaken op de witte vlakten.
Internetlinks    

>  KAART Mount Rainier NP 

>  Website NPS


FOTO's    

Mount Rainier vanaf Sunrise.
Mount Rainier vanaf Sunrise.

Paradise in de sneeuw.Paradise in de sneeuw..

Zwarte beer.Zwarte beer.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Washington - Mount Rainier National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Mt. Rainier NP is een van de oudste nationale parken van de VS (vanaf 1899). Het is gevormd rond de berg/vulkaan Mt. Rainier. In het park liggen twee hoofdwegen. En weg loopt aan de oostzijde van het park en een aan de zuidkant. Het park wordt omsloten door staatsbossen met aan de zuidzijde het Gifford Pinchot National Forest waarin Mount St. Helens en Mt. Adams liggen. In het park valt veel, heel veel sneeuw. Veel wegen zijn daardoor tot in juni afgesloten. <p> Trefwoorden: Amerika, Washington, Mt Rainier