Washington - North Cascades National Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

WashingtonKaart Washington

Parken in Washington-  Cape Flattery
-  Hanford Reach NM
-  Mount Adams
-  Mount Rainier NP
-  Mount St. Helens NVM
-  North Cascades NP
-  Olympic NP
-  Seattle
-  WalvissenAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..North Cascades National Park

   
Opp.: 2.043 km². [VC, CG].

North Cascades National Park is onderdeel van het North Cascades National Park Complex. Dat bestaat uit North Cascades NP (Noorden Zuid-unit), Ross Lake NRA en Lake Chelan NRA. Het park ligt in het uiterste noorden van Washington. Het heeft als nadeel dat het met de auto relatief slecht toegankelijk is. Er is slechts één hoofdweg: de North Cascades Highway, die door het National Park Complex snijdt. De weg gaat bovendien niet door het fraaiste deel van het park. In de rivier waar de weg langs loopt, liggen een aantal stuwdammen en langs bijna het gehele traject wordt je daarom geconfronteerd met elektriciteitsmasten. De weg kent wel een paar mooie uitzichtpunten zoals Diablo Lake Overlook en Washington Pass Overlook (die overigens buiten het park ligt).

North Cascades NP (Foto Brewbooks).
North Cascades NP (Foto Brewbooks).

De ligging, de relatief slechte toegankelijkheid en het ontbreken van een echte trekker maken het park minder interessant voor de 'standaardtoerist' uit Europa. Maar als je graag met een rugzak de wildernis in trekt, is North Cascades NP een aanrader. Het is ruig met veel bergtoppen, mooie bossen, rivieren, watervallen en 317 gletsjers. Dat is meer dan de helft van alle gletsjers in de 48 aaneengesloten staten van de VS. Als je in Lake Chelan NRA wilt gaan wandelen, moet je eerst een stukje varen. Vanuit Chelan vertrekt elke dag een boot naar Stehekin. De tocht duurt in het hoogseizoen ongeveer 4 uur (enkele reis). De boottocht over het meer is erg fraai, maar kost natuurlijk wel geld (40-50 dollar round trip pp). Ook in dit park valt veel sneeuw, waardoor veel kleinere wegen en trails tot in juni/juli zijn afgesloten.
Internetlinks    

>  KAART North Cascades NP 

>  Website NPS


FOTO's    

Ingang park.
Ingang park.

Mount Baker (Foto: Public Domain).Mount Baker (Foto: Public Domain).

Ross Lake (Foto: Public Domain).Ross Lake (Foto: Public Domain).

Koken in North Cascades NP.Koken in North Cascades NP.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Washington - North Cascades National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> North Cascades National Park is onderdeel van het North Cascades National Park Complex. Dat bestaat uit North Cascades NP (Noorden Zuid-unit), Ross Lake NRA en Lake Chelan NRA. Het park ligt in het uiterste noorden van Washington. Het heeft als nadeel dat het met de auto relatief slecht toegankelijk is. Er is slechts één hoofdweg: de North Cascades Highway, die door het National Park Complex snijdt. De weg gaat bovendien niet door het fraaiste deel van het park. In de rivier waar de weg langs loopt, liggen een aantal stuwdammen en langs bijna het gehele traject wordt je daarom geconfronteerd met elektriciteitsmasten. De weg kent wel een paar mooie uitzichtpunten zoals Diablo Lake Overlook en Washington Pass Overlook (die overigens buiten het park ligt). <p> Trefwoorden: Amerika, Washington, North Cascades