Washington - Seattle
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

WashingtonKaart Washington

Parken in Washington-  Cape Flattery
-  Hanford Reach NM
-  Mount Adams
-  Mount Rainier NP
-  Mount St. Helens NVM
-  North Cascades NP
-  Olympic NP
-  Seattle
-  WalvissenAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Seattle

   
Opp.: . [ - ].

Seattle is de grootste stad van de staat Washington. De stad heeft ruim 608.660 inwoners en een agglomeratie met bijna 3,8 miljoen inwoners. Het is het economische hart van het noordwesten met bedrijven zoals Microsoft en Boeing. De stad ligt mooi gelegen aan de baai Puget Sound met zijn vele eilanden. Blikvanger van de stad is de Space needle. Een werkelijk zeer elegante en fotogenieke toren die is gebouwd in 1962 in het kader van de toenmalige wereldtentoonstelling.

Skyline met de Space Needle.Skyline met de Space Needle. (Foto: Seattle Skyline Virtual Tour).Internetlinks    

>  KAART Seattle 


FOTO's    

Seattle ligt aan de Puget Sound.
Seattle ligt aan de Puget Sound.

De Space Needle.De Space Needle.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Washington - Seattle</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Seattle is de grootste stad van de staat Washington. De stad heeft ruim 608.660 inwoners en een agglomeratie met bijna 3,8 miljoen inwoners. Het is het economische hart van het noordwesten met bedrijven zoals Microsoft en Boeing. De stad ligt mooi gelegen aan de baai Puget Sound met zijn vele eilanden. Blikvanger van de stad is de Space needle. Een werkelijk zeer elegante en fotogenieke toren die is gebouwd in 1962 in het kader van de toenmalige wereldtentoonstelling. <p> Trefwoorden: Amerika, Washington, Seattle