Utah - Arches National Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

UtahKaart Utah

Parken in Utah-  Arches NP
-  Bears Ears NM
-  Bryce Canyon NP
-  Canyonlands NP
-  Capitol Reef NP
-  Cedar Breaks NM
-  Dead Horse Point SP
-  Glen Canyon NRA
-  Goblin Valley SP
-  Golden Spike NHS
-  Goosenecks SP
-  Grand Staircase
                Escalante NM

-  Great Salt Lake
-  Great Salt Lake Desert
-  Hovenweep NM
-  Natural Bridges NM
-  Salt Lake City
-  Valley of the Gods
-  Zion NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Arches National Park

   
Opp.: 309 km². [VC, CG].

Arches is wat kleiner park (309 km²), Ook in dit park is het rode zandsteen overal om je heen. Centraal in het park staan de Arches (steenbogen) die hier in grote getalen voorkomen. Er zouden er maar liefst 1700 zijn in alle soorten en maten. Het park is goed ontsloten. Je kunt me de auto dicht bij de belangrijkste plekken komen. Om de bogen te bereiken, moet je wel vaak een korte wandeling maken.

Delicate Arch.
Delicate Arch.

Bijzondere bogen zijn onder andere, Parade of the Elephants (een serie bogen die lijkt op een rij olifanten), North Window en South Window (2 zeer grote bogen), Turret Arch (zo genoemd omdat hij eindigt in een toren), Double Arch (twee arches die in een hoek samenkomen), Tower Arch (ook een arch die in een toren uitloopt), Landscape Arch (een fragiele boog - met z'n 93 meter de langste boog van het park) en natuurlijk Delicate Arch. Die boog is het symbool van het park. Het mooie aan Delicate Arch is dat hij helemaal vrijstaat. doordat al het steen rond de boog is weggeërodeerd. De trail naar deze boog is vrij pittig. Je bent al gauw een uur bezig hem te bereiken. Naast de arches zijn er nog tal van andere geologische wonderen te ontdekken, zoals Balanced Rock. Deze rots balanceert op een piek en vanuit een bepaalde hoek elk moment lijkt te kunnen vallen. Fiery Furnice is een doolhof van zandstenen rotswanden. Bij zonsondergang lijken deze rotsen wel in brand te staan. En helemaal in het noordwesten van het park ligt The Marching Men. Dat is een rotsformatie met een aantal indrukwekkende rotspilaren.


Internetlinks    

>  KAART Arches NP 

>  Website NPS


FOTO's    

Balanced Rock.
Balanced Rock.

Landscape Arch (Foto: Public Domain).Landscape Arch (Foto: Public Domain).

North Window.North Window.

Petroglyphen.Petroglyphen.

Turret Arch (Foto: Public Domain).Turret Arch (Foto: Public Domain).
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Utah - Arches National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Arches is wat kleiner park (309 kmē), Ook in dit park is het rode zandsteen overal om je heen. Centraal in het park staan de Arches (steenbogen) die hier in grote getalen voorkomen. Er zouden er maar liefst 1700 zijn in alle soorten en maten. Het park is goed ontsloten. Je kunt me de auto dicht bij de belangrijkste plekken komen. Om de bogen te bereiken, moet je wel vaak een korte wandeling maken. <p> Trefwoorden: Amerika, Utah, Arches National Park