Utah - Bryce Canyon National Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

UtahKaart Utah

Parken in Utah-  Arches NP
-  Bears Ears NM
-  Bryce Canyon NP
-  Canyonlands NP
-  Capitol Reef NP
-  Cedar Breaks NM
-  Dead Horse Point SP
-  Glen Canyon NRA
-  Goblin Valley SP
-  Golden Spike NHS
-  Goosenecks SP
-  Grand Staircase
                Escalante NM

-  Great Salt Lake
-  Great Salt Lake Desert
-  Hovenweep NM
-  Natural Bridges NM
-  Salt Lake City
-  Valley of the Gods
-  Zion NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Bryce Canyon National Park

   
Opp.: 145 km². [VC, CG].

Bryce Canyon is een echt top park. Het park is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. Door de samenwerkende krachten van vriezen en regenwater zijn rotsformaties langzaam geërodeerd en zijn er tal van hoodoos ontstaan (pilaren van steen). Door de kleuren van het zandsteen (roze, oranje, rood, wit) zijn ze oogverblindend mooi.

Bryce Canyon.
Bryce Canyon.

Je kunt het park in met de auto. Maar je kunt ook met een shuttle bus naar alle 13 uitzichtpunten, die langs de 29 km lange weg zijn aangelegd. En zo'n shuttle bus is best prettig als je toch al zoveel moet rijden. Vanaf de uitzichtpunten zie je het spektakel van bovenaf. Om het park echt te ervaren, moet je ook een paar van de trails nemen die de Canyon ingaan. Bij elk uitzichtpunt vind je wel zo'n trail. Je loopt dan langs de hoodoos en onder de hoodoos en door de slot canyons (de smalle kieren die in de rots zijn uitgesleten. Je kunt ook trails combineren. De Queens/Navajo Combination Loop is 'World's best 3-mile hike'). Dit park mag je eigenlijk niet overslaan als je in de buurt bent.

Bryce Canyon.
Bryce Canyon.
Internetlinks    

>  KAART Bryce Canyon NP 

>  Website NPS


FOTO's    

Bryce.
Bryce.

De Queens/Navajo Combination Loop.De Queens/Navajo Combination Loop.

De Queens/Navajo Combination Loop.De Queens/Navajo Combination Loop.

Pronghorn.Pronghorn.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Utah - Bryce Canyon National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Bryce Canyon is een echt top park. Het park is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. Door de samenwerkende krachten van vriezen en regenwater zijn rotsformaties langzaam geŽrodeerd en zijn er tal van hoodoos ontstaan (pilaren van steen). Door de kleuren van het zandsteen (roze, oranje, rood, wit) zijn ze oogverblindend mooi. <p> Trefwoorden: Amerika, Utah - Bryce Canyon National Park