Utah - Zion National Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

UtahKaart Utah

Parken in Utah-  Arches NP
-  Bears Ears NM
-  Bryce Canyon NP
-  Canyonlands NP
-  Capitol Reef NP
-  Cedar Breaks NM
-  Dead Horse Point SP
-  Glen Canyon NRA
-  Goblin Valley SP
-  Golden Spike NHS
-  Goosenecks SP
-  Grand Staircase
                Escalante NM

-  Great Salt Lake
-  Great Salt Lake Desert
-  Hovenweep NM
-  Natural Bridges NM
-  Salt Lake City
-  Valley of the Gods
-  Zion NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Zion National Park

   
Opp.: 593 km². [VC, CG].

Zion is één van de bekendste nationale parken van de VS. Het ligt in het zuiden van Utah. Er zijn twee ingangen. De route naar de oostelijke ingang is een echte bergweg met een lange tunnel. Deze tunnel is voor langere campers een hindernis. In het hoogseizoen valt het vinden van een kampeerplek binnen het park niet mee. Daar moet je in je planning rekening mee houden. Het drukste deel van het park is Zion Canyon. Het is een mooie groene canyon met hoge, steile wanden. Vroeger mocht je met de auto door de canyon heen. Tegenwoordig is het zo druk dat je gebruik moet maken van de gratis shuttlebussen, maar daar is niks mis mee. Hoewel er in het hoogseizoen bij het startpunt (VC) vaak een lange rij staat bij de bushalte. Vroeg beginnen is het advies.

Zion Canyon vanaf Angels Landing.
Zion Canyon vanaf Angels Landing.

De canyon mondt uit in The Narrows. In dat deel is de Canyon heel smal. Zo smal dat er geen plek meer is voor iets anders dan de Virgin River. Je kunt The Narrows zelf verkennen. In verband met de stenen is het wel handig om schoenen te dragen die nat mogen worden. In het plaatsje Springdale zijn eventueel speciale waterschoenen te huur. Stokken zijn ook handig.

The Narrows.
The Narrows.

In het park liggen veel wandelroutes. Populaire routes zijn bijv. de Emerald Pools Trails, die langs en naar een aantal mooie poelen en hangende tuinen lopen. De topper is echter de Angels Landing Trail. Deze trail is heen en terug ruim acht kilometer en leidt je naar Angels Landing, een 454 meter hoge rotsformatie. Het eerste deel van de route is stevig klimmen, maar is voor iedereen met een beetje conditie redelijk te doen. De laatste 800 meter is een smal pad met links en rechts een afgrond van een meter of 400. Dat deel is niet echt geschikt voor kinderen en mensen met hoogtevrees.

Kamperen in Zion.
Kamperen in Zion.
Internetlinks    

>  KAART Zion NP 

>  Website NPS


FOTO's    

Het laatste deel van Angels Landing Trail.
Het laatste deel van Angels Landing Trail.

Zion Canyon.Zion Canyon.

Door The Narrows.Door The Narrows.

De route naar Angel Landing Trail.De route naar Angel Landing Trail.

Angel Landing Trail.Angel Landing Trail.

Shuttlebussen.Shuttlebussen.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Utah - Zion National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Zion is één van de bekendste nationale parken van de VS. Het ligt in het zuiden van Utah. Er zijn twee ingangen. De route naar de oostelijke ingang is een echte bergweg met een lange tunnel. Deze tunnel is voor langere campers een hindernis. In het hoogseizoen valt het vinden van een kampeerplek binnen het park niet mee. Daar moet je in je planning rekening mee houden. Het drukste deel van het park is Zion Canyon. Het is een mooie groene canyon met hoge, steile wanden. Vroeger mocht je met de auto door de canyon heen. Tegenwoordig is het zo druk dat je gebruik moet maken van de gratis shuttlebussen, maar daar is niks mis mee. Hoewel er in het hoogseizoen bij het startpunt (VC) vaak een lange rij staat bij de bushalte. Vroeg beginnen is het advies. <p> Trefwoorden: Amerika, Utah - Zion National Park