Utah - Glen Canyon National Recreation Area
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

UtahKaart Utah

Parken in Utah-  Arches NP
-  Bears Ears NM
-  Bryce Canyon NP
-  Canyonlands NP
-  Capitol Reef NP
-  Cedar Breaks NM
-  Dead Horse Point SP
-  Glen Canyon NRA
-  Goblin Valley SP
-  Golden Spike NHS
-  Goosenecks SP
-  Grand Staircase
                Escalante NM

-  Great Salt Lake
-  Great Salt Lake Desert
-  Hovenweep NM
-  Natural Bridges NM
-  Salt Lake City
-  Valley of the Gods
-  Zion NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Glen Canyon NRA / Lake Powell

   
Opp.: 5.076 km². [VC, CG].

De Glen Canyon NRA is een gebied in het zuiden van Utah van maar liefst 5.076 km². Lake Powell is het hart van deze NRA. Het is een stuwmeer dat is ontstaan door een dam in de Glen Canyon. Doordat het meer in een oude canyon ligt, is het zeer grillig van vorm. Er zijn ook in dit park heel erg mooie en aparte geologische formaties te zien, zoals de Rainbow Bridge (groot en zeer hoog). Het gebied is vooral voor mensen met boten het ideale speelterrein. Er lopen echter ook wegen doorheen/omheen, zodat ook toeristen met de auto het nodige kunnen bekijken.

Glen Canyon Dam.
Glen Canyon Dam.

Vlakbij de plaats plaats Page is veel moois te beleven. Hier ligt o.a. de Glen Canyon Dam. Bij de Glen Canyon Dam is een interessant visitor center (Carl Hayden Visitor Center). Hier kun je ook de dam zelf bekijken. Iets ten westen van de dam ligt Lone Rock. Hier is een strand waar je heerlijk kunt zwemmen. Pas wel op dat je niet met je auto de zandwegen neemt. De kans dat je vast komt te zitten met een gewone auto is groot. Ten zuiden van de dam ligt nog Horseshoe Bend, een prachtige meander in de Colorado River.


Internetlinks    

>  KAART Glen Canyon NRA 

>  Website NPS


FOTO's    

Glen Canyon NRA.
Glen Canyon NRA.

Glen Canyon NRA.Glen Canyon NRA.

Glen Canyon NRA.Glen Canyon NRA.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Utah - Glen Canyon National Recreation Area</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> De Glen Canyon NRA is een gebied in het zuiden van Utah van maar liefst 5.076 kmē. Lake Powell is het hart van deze NRA. Het is een stuwmeer dat is ontstaan door een dam in de Glen Canyon. Doordat het meer in een oude canyon ligt, is het zeer grillig van vorm. Er zijn ook in dit park heel erg mooie en aparte geologische formaties te zien, zoals de Rainbow Bridge (groot en zeer hoog). Het gebied is vooral voor mensen met boten het ideale speelterrein. Er lopen echter ook wegen doorheen/omheen, zodat ook toeristen met de auto het nodige kunnen bekijken. <p> Trefwoorden: Amerika, Utah - Glen Canyon National Recreation Area