Arizona - Antelope Canyon
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

ArizonaKaart Arizona.

Parken in Arizona-  Agua Fria NM
-  Antelope Canyon NP
-  Canyon de Chelly NM
-  Casa Grande Ruins NM
-  Chiricahua NM
-  Fort Bowie NM
-  Grand Canyon NP
-  Horseshoe Bend
-  Ironwood-Forest NM
-  Meteor Crater
-  Montezuma Castle NM
-  Monument Valley
-  Organ Pipe Cactus NM
-  Parashant NM
-  Petrified Forest NP
-  Saguaro NP
-  Sonoran Desert NM
-  Tonto NM
-  Tuzigoot NM
-  Vermillion-Cliffs NM
-  Walnut Canyon NM
-  Wupatki NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Antelope Canyon

   
Opp.: -. [ ].

Antelope Canyon bestaat eigenlijk uit twee canyons: de Upper en de Lower Antelope Canyon. Het zijn beide slot canyons ofwel zeer smalle kloven. De Upper is 90 meter en de Lower 400 meter lang. Beide zijn super-fotogeniek. Je ziet foto's van Antelope Canyon dan ook overal terug. Door de lichtval kleuren de zandsteenrotsen prachtig oranje. Tenminste zo zie je het op de foto's. Dat heeft veel te maken met de witbalans. Zelf beleef je de kleur lang niet zo mooi.

Lower Antelope Canyon.

De Antelope Canyons worden beheerd door de Navajo-indianen. Je moet dus (een vrij forse) entreeprijs betalen om ze te kunnen zien. De Upper is duurder dan de Lower. Dat komt omdat je naar de Upper toe moet rijden met een jeep. De entree van de Lower is iets van 30-40 dollar per persoon. Als je met een speciale foto-sessie meegaat, betaal je zo 100 doller pp. Je kunt ter plekke kaartjes kopen of van tevoren reserveren. Er zijn verschillende aanbieders. In het hoogseizoen is het heel erg druk.

Ingang Lower Antelope Canyon.
Internetlinks    

>  website NAV


FOTO's    

Lower Antelope Canyon.
Lower Antelope Canyon.

Lower Antelope Canyon.Lower Antelope Canyon.

Verkoop kaartjes Upper Antelope Canyon.Verkoop kaartjes Upper Antelope Canyon.

Uitgang Lower Antelope Canyon.Uitgang Lower Antelope Canyon.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Arizona - Antelope Canyon</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Antelope Canyon bestaat eigenlijk uit twee canyons: de Upper en de Lower Antelope Canyon. Het zijn beide slot canyons ofwel zeer smalle kloven. De Upper is 90 meter en de Lower 400 meter lang. Beide zijn super-fotogeniek. Je ziet foto's van Antelope Canyon dan ook overal terug. Door de lichtval kleuren de zandsteenrotsen prachtig oranje. Tenminste zo zie je het op de foto's. Dat heeft veel te maken met de witbalans. Zelf beleef je de kleur lang niet zo mooi. <p> Trefwoorden: Amerika, Arizona, Antelope Canyon