Arizona - Chiricahua National Monument
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

ArizonaKaart Arizona.

Parken in Arizona-  Agua Fria NM
-  Antelope Canyon NP
-  Canyon de Chelly NM
-  Casa Grande Ruins NM
-  Chiricahua NM
-  Fort Bowie NM
-  Grand Canyon NP
-  Horseshoe Bend
-  Ironwood-Forest NM
-  Meteor Crater
-  Montezuma Castle NM
-  Monument Valley
-  Organ Pipe Cactus NM
-  Parashant NM
-  Petrified Forest NP
-  Saguaro NP
-  Sonoran Desert NM
-  Tonto NM
-  Tuzigoot NM
-  Vermillion-Cliffs NM
-  Walnut Canyon NM
-  Wupatki NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Chiricahua National Monument

   
Opp.: 48 km². [VC, CG].

Chiricahua is een relatief klein monument in het zuidoosten van Arizona. Het landschap is echter zeer bijzonder. Het bestaat uit duizenden smalle rotspilaren en balancerende rotsblokken.

Chiricahua is heel veel pilaren.
Chiricahua is heel veel pilaren.

Om het Monument goed te kunnen zien, is het verstandig een flinke wandeling te maken over de vele wandelpaden. De mooiste route is de combinatie van Echo Canyon Trail, Upper Rhyolite Canyon Trail, Sarah Deming Trail, Big Balanced Rock Trail, Mushroom Rock Trail en Ed Riggs Trail. Dat is best een vrij forse wandeling van in totaal 13 km. Zeker omdat je nog verschillende uitstapjes kan maken. Zo kun je (of eigenlijk moet je) nog de Heart of Rocks Loop meepakken (1,8 km) en naar Inspiration Point lopen (1,6 km round trip), Zeker de Heart of Rocks Loop is een must met heel bijzondere formaties. Bedenk ook dat de wandeling niet vlak is en het knap heet kan zijn in de zomer.

Big Balanced Rock.
Big Balanced Rock.

Uiteraard kun je ook voor alternatieve, kortere loops gaan. Ook kun je om 8:30 uur mee met de shuttle bus van het visitor center naar de trailhead voor de Echo Canyon Trail en vandaar teruglopen naar het visitor center. Je wandelt dan het hele stuk naar beneden.


Internetlinks    

>  KAART Chiricahua NM 

>  Website NPS


FOTO's    

Little Bird (en een vulture).
Little Bird (en een vulture).

Duck on a Rock.Duck on a Rock.

Echo Canyon Grotto.Echo Canyon Grotto.

De wandelroutes zijn goed uitgezet.De wandelroutes zijn goed uitgezet.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Arizona - Chiricahua National Monument</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Chiricahua is een relatief klein monument in het zuidoosten van Arizona. Het landschap is echter zeer bijzonder. Het bestaat uit duizenden smalle rotspilaren en balancerende rotsblokken. <p> Trefwoorden: Amerika, Arizona, Chiricahua National Monument