Oregon - Bagby Hot Springs
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

OregonKaart Oregon

Parken in Oregon-  Bagby Hot Springs
-  Columbia River Gorge
-  Crater Lake NP
-  Hells Canyon NRA
-  Highway 101
-  John Day Fossil Beds NM
-  Lewis and Clark NHP
-  Newberry NVM
-  Oregon Caves NM
-  Oregon Trail IC
-  Toketee Falls
-  Umpqua Hot SpringsAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Bagby Hot Springs

   
Opp.: -. [ - ].

De Bagby Hot Springs zijn warmwaterbronnen. Bij deze hot springs zijn badhuizen neergezet. Geen moderne, maar replica's van de badhuizen die hier stonden in de cowboytijd. Er zijn een aantal privécabines en een paar ruimten met meer baden. De baden in de privécabines zijn uitgehakte boomstammen. De gemeenschappelijke baden zijn houten vaten. Via een systeem van gootjes kun je warm water in een bad laten lopen, waarna je heerlijk kunt badderen, midden in de natuur. De hot springs en de badhuizen liggen midden in Mount Hood National Forest, 108 km ten zuidoosten van Portland. Je kunt je auto parkeren op de aangegeven coördinaten. Vandaar is het ongeveer 2,5 km lopen door prachtig naaldbos.

Vroeger stonden er in het Lower Bathhouse ook boomstammen.
Vroeger stonden er in het Lower Bathhouse ook boomstammen.

Vroeger was Baby Hot Springs echt een sensatie. Alleen of bijna helemaal alleen genieten van een warm bad, midden in de natuur onder een schitterende sterrenhemel. Bagby Hot Springs werd echter ontdekt door de inwoners van Portland. Het pad er naartoe werd (deels) verhard om de toegang te vergemakkelijken, de Forest Service ging entreegeld vragen, er kwam meer vandalisme etc. Een bezoek is daardoor helaas niet zo memorabel meer als het vroeger was. Toch blijft het wel een aparte ervaring. Bagby Hot Springs is 24 uur per dag open. Er is geen toezicht. In het weekend kan het redelijk druk zijn. Naaktrecreatie is toegestaan.


Internetlinks    

>  Website USFS


FOTO's    

Upper bathhouse.
Upper bathhouse.

De route naar het badhuis.De route naar het badhuis.

Een privécabine.Een privécabine.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Oregon - Bagby Hot Springs</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> De Bagby Hot Springs zijn warmwaterbronnen. Bij deze hot springs zijn badhuizen neergezet. Geen moderne, maar replica's van de badhuizen die hier stonden in de cowboytijd. Er zijn een aantal privécabines en een paar ruimten met meer baden. De baden in de privécabines zijn uitgehakte boomstammen. <p>Trefwoorden: Amerika, Oregon, Bagby Hot springs