Oregon - Crater Lake National Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

OregonKaart Oregon

Parken in Oregon-  Bagby Hot Springs
-  Columbia River Gorge
-  Crater Lake NP
-  Hells Canyon NRA
-  Highway 101
-  John Day Fossil Beds NM
-  Lewis and Clark NHP
-  Newberry NVM
-  Oregon Caves NM
-  Oregon Trail IC
-  Toketee Falls
-  Umpqua Hot SpringsAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Crater Lake National Park

   
Opp.: 741 km². [VC, CG].

Crater Lake is het enige nationale park in Oregon. Het park ligt in de Cascaden. In het park sneeuwt het stevig in de winter (tot 20 meter). Hierdoor is het park vaak pas in juni/juli echt goed toegankelijk. De kern van het park is Crater Lake. Het meer ligt in de krater van Mount Mazama. Die vulkaan barstte in 5677 voor Christus uit en liet een enorme krater achter die langzaam volliep met water. Crater Lake is bijna rond en heeft een diameter van ruim 8 km. Het is 594 meter diep en daarmee het diepste meer van de VS. Doordat het zo diep is, wordt het rode en groene licht geabsorbeerd en alleen het blauwe licht gereflecteerd, waardoor de prachtig blauwe kleur verklaard wordt.

Crater Lake met Wizard Island.
Crater Lake met Wizard Island.

Je kunt langs de gehele kraterrand rijden via de Rim Drive. De lengte van deze weg is 50 km. Van verschillende punten heb je spectaculaire uitzichten over het meer, het eilandje Wizard Island en de rotspiek Phantom Ship die uit het water opreist. En van die plekken is Rim Village. Dit is het middelpunt van de toeristische activiteiten. Je vindt hier onder andere een caf, een gift shop, een visitor center en een hotel (lodge). Net onder de rand van de krater, 300 meter boven het water, is de Sinnott Memorial Overlook gebouwd. Ook van de Watchman Overlook heb je een mooi uitzicht. Je kunt van hier ook nog naar Watchman Peak toelopen. Hier is een oude Fire Lookout vanwaar je een mooi uitzicht hebt over o.a. Wizard Island. De wandeling (roundtrip) is 2,6 km lang. De stijging is 128 meter).

>Phantom Ship.
Phantom Ship.

Bij Cleetwood (noordzijde Rim Drive) kun je vanaf de kraterrand naar het meer (Cleetwood Cove) toelopen. Het is een redelijk pittige wandeling, maar zeer de moeite waard! Vanaf Cleetwood Cove vertrekken van half juni / begin juli bootjes die je naar Wizard Island kunnen brengen. Zo'n boottochtje kost uiteraard geld. Neem ook je zwembroek mee. Bij Cleetwood Cove kun je zwemmen en van een klif afduiken. Het water is koud, maar zwemmen in het glasheldere water is een unieke ervaring. Ook vanaf Mount Scott heb je een prachtig uitzicht over Crater Lake. Mount Scott is de hoogste piek in Crater Lake NP (2.721 m). De wandeling naar Mount Scott is zeer de moeite waard, maar wel redelijk pittig en ongeveer 7 km lang (roundtrip). In het zuidoosten van het park liggen de Pinnacles. Dit zijn een aantal rotskolommen (hoodoos). Ze zijn niet heel spectaculair. Maar als je toch in het park bent...


Internetlinks    

>  KAART Crater Lake NP 

>  Website NPS


FOTO's    

Crater Lake met Wizard Island.
Crater Lake met Wizard Island.

Zwemmen bij Cleetwood Cove.Zwemmen bij Cleetwood Cove.

Crater Lake Lodge.Crater Lake Lodge.

The Pinnacles.The Pinnacles.

Clark's nutcracker.Clark's nutcracker.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika - Oregon - Crater Lake National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Crater Lake is het enige Nationale park in Oregon. Het park ligt in de Cascaden. In het park sneeuwt het stevig in de winter (tot 20 meter). Hierdoor is het park pas in juli echt goed toegankelijk. De kern van het park is Crater Lake. Het meer ligt in de krater van Mount Mazama. Die vulkaan barstte uit in 5677 voor Christus en liet een enorme krater achter die langzaam volliep met water. <p>Trefwoorden: Amerika, Oregon, Crater Lake