Oregon - Toketee Falls
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

OregonKaart Oregon

Parken in Oregon-  Bagby Hot Springs
-  Columbia River Gorge
-  Crater Lake NP
-  Hells Canyon NRA
-  Highway 101
-  John Day Fossil Beds NM
-  Lewis and Clark NHP
-  Newberry NVM
-  Oregon Caves NM
-  Oregon Trail IC
-  Toketee Falls
-  Umpqua Hot SpringsAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Toketee Falls

   
Opp.: -. [ - ].

De Cascaden zijn werkelijk vergeven van de watervallen. Lang niet de hoogste ('slechts' 36m in totaal), maar absoluut de mooiste die ik heb gezien, is Toketee Falls. Het water van The North Umpqua River stroomt in een in basalt uitgesleten bassin en stort vervolgens naar beneneden in een prachtig meertje omringd door lieflijk naaldbos. Goed te combineren met Crater Lake.


Internetlinks    

>  Website USFS


FOTO's    

Toketee Falls.
Toketee Falls.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika - Oregon - Toketee Falls</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> De Cascaden zijn werkelijk vergeven van de watervallen. Lang niet de hoogste ('slechts' 36m in totaal), maar absoluut de mooiste die ik heb gezien, is Toketee Falls. Het water van The North Umpqua River stroomt in een in basalt uitgesleten bassin en stort vervolgens naar beneneden in een prachtig meertje omringd door lieflijk naaldbos. Goed te combineren met Crater Lake. <p>Trefwoorden: Amerika, Oregon, Toketee falls