Oregon - Hells Canyon National Recreation Area
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

OregonKaart Oregon

Parken in Oregon-  Bagby Hot Springs
-  Columbia River Gorge
-  Crater Lake NP
-  Hells Canyon NRA
-  Highway 101
-  John Day Fossil Beds NM
-  Lewis and Clark NHP
-  Newberry NVM
-  Oregon Caves NM
-  Oregon Trail IC
-  Toketee Falls
-  Umpqua Hot SpringsAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Hells Canyon National Recreation Area

   
Opp.: 2.641 km². [VC, CG].

Hells Canyon is een 16 km breed ravijn in het noordoosten van Oregon. Het is diepste kloof van de VS (tot zo'n 2500 meter diep). Aanzienlijk dieper dus dan de Grand Canyon. De kloof is uitgeslepen door The Snake River.

Hells Canyon.Hells Canyon.

Het gebied rond de kloof is de Hells Canyon National Recreation Area. Deze NRA ligt ook deels in Idaho. Het gebied wordt beheerd door de Forest Service. De faciliteiten zijn beperkt. De kloof is spectaculair. Het maken van foto's waaruit dat blijkt, is echter lastig.


Internetlinks    

>  KAART Hells Canyon NRA 

>  Website USFS


FOTO's    

Hells Canyon (Foto: Public Domain).
Hells Canyon (Foto: Public Domain).

Hells Canyon.Hells Canyon.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika - Oregon - Hells Canyon National Recreation Area</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Hells Canyon is een 16 km breed ravijn in het noordoosten van Oregon. Het is diepste kloof van de VS (tot zo'n 2500 meter diep). De kloof is uitgeslepen door The Snake River. Het gebied rond de kloof is de Hells Canyon National Recreation Area. Deze NRA ligt ook deels in Idaho. Het gebied wordt beheerd door de Forest Service. De faciliteiten zijn beperkt. De kloof is spectaculair. <p>Trefwoorden; Amerika, Oregon, Hells Canyon