Oregon - Lewis and Clark National Historical Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

OregonKaart Oregon

Parken in Oregon-  Bagby Hot Springs
-  Columbia River Gorge
-  Crater Lake NP
-  Hells Canyon NRA
-  Highway 101
-  John Day Fossil Beds NM
-  Lewis and Clark NHP
-  Newberry NVM
-  Oregon Caves NM
-  Oregon Trail IC
-  Toketee Falls
-  Umpqua Hot SpringsAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Lewis and Clark National Historical Park

   
Opp.: 0.5 km². [VC].

Een park rond Lewis and Clark, de mannen die in 1805-1806 dit deel van het land 'ontdekten'.

Fort Clatsop.
Fort Clatsop.

Er is een museum en uiteraard Fort Clatsop. Dat is het (nagebouwde) fort waar Lewis en Clarke in de winter van 1805/1805 verbleven tijdens hun grote ontdekkingstocht. In de zomer zijn er ook acteurs. Het museum wordt beheerd door de National Park Service en is dus gratis als je een Annual Pass hebt. Het ligt in het noordwestelijke puntje van Oregon bij Astoria.


Internetlinks    

>  KAART Lewis and Clark NHP

>  Website NPS


FOTO's    

Leefruimte in het fort.
Leefruimte in het fort.

Demonstratie schieten.Demonstratie schieten.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika - Oregon - Lewis and Clark National Historical Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Een park rond Lewis and Clark, de mannen die in 1805-1806 dit deel van het land 'ontdekten'. Er is een museum en uiteraard Fort Clatsop. Dat is het (nagebouwde) fort waar Lewis en Clarke in de winter van 1805/1805 verbleven tijdens hun grote ontdekkingstocht. In de zomer zijn er ook acteurs. Het museum wordt beheerd door de National Park Service en is dus gratis als je een Annual Pass hebt. Het ligt in het noordwestelijke puntje van Oregon bij Astoria. <p>Trefwoorden: Amerika, Oregon Lewis and Clark Historical Park