Californie - Channel Islands National Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

CaliforniëCalifornie Kaart

Parken in Californië-  Alabama Hills
-  Carrizo Plain NM
-  Channel Islands NP
-  Death Valley NP
-  Devils Postpile NM
-  Hearst Castle
-  Highway 1
-  Joshua Tree NP
-  Lassen Volcanic NP
-  Lava Beds NM
-  Los Angeles
-  Mojave NPr
-  Mono Basin NSA
-  Pinnacles NP
-  Redwood NP/SP
-  San Diego
-  San Francisco
-  Sequoia NP and
          Kings Canyon NP

-  Yosemite NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Channel Islands National Park

   
Opp.: 1.010 km². [VC, CG].

Channel Islands NP bestaat uit vijf eilanden en de zee er omheen. De eilanden zijn ruig en rotsachtig. Er komen veel bijzondere planten- en diersoorten voor. Er is een bezoekerscentrum op het vaste land in Ventura. Vanuit onder andere Ventura worden boottochten georganiseerd naar het NP door private maatschappijen. Je kunt dan een halve of hele dag naar een of enkele eilanden. De overtocht is prijzig (50-100 dollar pp afhankelijk van de bestemming). Reserveren is verplicht. Kamperen op de eilanden is ook een optie. De kampeerterreinen zijn klein en primitief. Ook voor het kamperen moet je vooraf reserveren.


Internetlinks    

>  KAART Channel Islands NP 

>  Website NPS


FOTO's    

San Miguel Island (Tyler Bight) (Foto: Public Domain).
San Miguel Island (Tyler Bight) (Foto: Public Domain).

Santa Barbara island (Sea Lion Rookery) (Foto: Public Domain).Santa Barbara island (Sea Lion Rookery) (Foto: Public Domain).

Santa Rosa (Water Canyon Beach and Torrey Pines) (Foto: Public Domain).Santa Rosa (Water Canyon Beach and Torrey Pines) (Foto: Public Domain).

Anacapa Island (Foto: Public Domain).Anacapa Island (Foto: Public Domain).

Kelp (Foto: Public Domain).Kelp (Foto: Public Domain).

Bultrug (Foto: Public Domain).Bultrug (Foto: Public Domain).
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Californie - Channel Islands National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Channel Islands NP bestaat uit vijf eilanden en de zee er omheen. De eilanden zijn ruig en rotsachtig. Er komen veel bijzondere planten- en diersoorten voor. Er is een bezoekerscentrum op het vaste land in Ventura. Vanuit onder andere Ventura worden boottochten georganiseerd naar het NP door private maatschappijen. Je kunt dan een halve of hele dag naar een of enkele eilanden. De overtocht is prijzig (50-100 dollar pp afhankelijk van de bestemming). Reserveren is verplicht. Kamperen op de eilanden is ook een optie. De kampeerterreinen zijn klein en primitief. Ook voor het kamperen moet je vooraf reserveren. <p> Trefwoorden: Amerika, Californie - Channel Islands National Park