Californie - Joshua Tree National Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

CaliforniëCalifornie Kaart

Parken in Californië-  Alabama Hills
-  Carrizo Plain NM
-  Channel Islands NP
-  Death Valley NP
-  Devils Postpile NM
-  Hearst Castle
-  Highway 1
-  Joshua Tree NP
-  Lassen Volcanic NP
-  Lava Beds NM
-  Los Angeles
-  Mojave NPr
-  Mono Basin NSA
-  Pinnacles NP
-  Redwood NP/SP
-  San Diego
-  San Francisco
-  Sequoia NP and
          Kings Canyon NP

-  Yosemite NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Joshua Tree National Park

   
Opp.: 3.199 km². [VC, CG].

Joshua Tree is een park dat gekenmerkt wordt door twee totaal verschillende woestijnlandschappen: de Colorado Desert in het zuidoosten en de Mojave Desert in het noordwesten. De Colorado Desert ligt iets lager dan de Mojave desert en is daardoor warmer en droger. Er groeien onder andere Opuntia en struikgewassen).

Joshua Tree NP.
Joshua Tree NP.

De Mojave desert ligt dus iets hoger en is daardoor vochtiger en iets koeler. In deze woestijn groeien de "Joshua trees" (Yucca brevifolia), een plantensoort uit het geslacht Yucca, waar het park zijn naam aan dankt. Het park is goed ontsloten door een weg die in het noorden nog eens vertakt. In het park komen veel opvallende rotsformaties (vaak uiteengevallen tot een berg rotsblokken) voor zoals Old Woman Rock en Giant Marbles. Deze zijn ook populair bij klimmers. Je kunt in het park goed wandleen, maar in de zomer is het daarvoor eigenlijk te warm.


Internetlinks    

>  KAART Joshua Tree NP 

>  Website NPS


FOTO's    

Kamperen in Joshua Tree National Park.
Kamperen in Joshua Tree National Park.

Boulders.Boulders.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Californie - Joshua Tree National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> oshua Tree is een park dat gekenmerkt wordt door twee totaal verschillende woestijnlandschappen: de Colorado Desert in het zuidoosten en de Mojave Desert in het noordwesten. De Colorado Desert ligt iets lager dan de Mojave desert en is daardoor warmer en droger. Er groeien onder andere Opuntia en struikgewassen). <p> Trefwoorden: Amerika, Californie - Joshua Tree National Park