Californie - Redwood National and State Parks
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

CaliforniëCalifornie Kaart

Parken in Californië-  Alabama Hills
-  Carrizo Plain NM
-  Channel Islands NP
-  Death Valley NP
-  Devils Postpile NM
-  Hearst Castle
-  Highway 1
-  Joshua Tree NP
-  Lassen Volcanic NP
-  Lava Beds NM
-  Los Angeles
-  Mojave NPr
-  Mono Basin NSA
-  Pinnacles NP
-  Redwood NP/SP
-  San Diego
-  San Francisco
-  Sequoia NP and
          Kings Canyon NP

-  Yosemite NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Redwood National and State parks

   
Opp.: 456 km². [VC, CG].

Aan de kust van Californie in het noorden liggen de redwoods. In die bossen groeien de Sequoia sempervirens ofwel Coastal Redwoods. Bomen die tot 115 meter hoog worden en een diameter kunnen hebben van 7-8 meter. De bomen worden tot wel 2000 jaar oud en kunnen uitstekend tegen ziekten, plagen en natuurbranden. De redwoods worden omringd door andere reuzen zoals Douglassparren en Sitka sparren. In 1850, was de kust bedekt met ruim 8.100 km² redwood bos. Maar nadat in 1850 het commerciële oogsten van het hout begon, is het areaal snel kleiner geworden.

Redwood NP.
Redwood NP.

Nu resteren er nog maar een paar snippers (4%) van het oorspronkelijke bos. Die snippers zijn voor een belangrijk deel te vinden in Redwood NP en enkele aangrenzende state parks (Jedediah Smith SP, Del Norte Coast Redwoods SP en Prairie Creek SP). Samen vormen ze de Redwood National and States Parks. De belangrijkste ontsluitingsweg van deze parken is de 101. Via deze weg kun je alle mooie punten bereiken. In het park zijn verschillende Visitor Centers waar je meer kunt leren over het bos en de bomen. Ook zijn er veel trails. Een aantal zeer fraaie trails liggen in de buurt van Prairie Creek Visitor Center. Ook de kust zelf is een bezoek waard.Een elk/wapiti.Een elk/wapiti.


Internetlinks    

>  KAART Redwood NP + SP 

>  Website NPS


FOTO's    

Tussen de Redwoods.
Tussen de Redwoods.

Redwoods.Redwoods.


Een banana slug.Een banana slug.

Met de huurauto de Redwoods in.Met de huurauto de Redwoods in.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Californie - Redwood National and State Parks</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Aan de kust van Californie in het noorden liggen de redwoods. In die bossen groeien de Sequoia sempervirens ofwel Coastal Redwoods. Bomen die tot 115 meter hoog worden en een diameter kunnen hebben van 7-8 meter. De bomen worden tot wel 2000 jaar oud en kunnen uitstekend tegen ziekten, plagen en natuurbranden. De redwoods worden omringd door andere reuzen zoals Douglassparren en Sitka sparren. In 1850, was de kust bedekt met ruim 8.100 km≤ redwood bos. Maar nadat in 1850 het commerciŽle oogsten van het hout begon, is het areaal snel kleiner geworden. <p> Trefwoorden: Amerika, Californie - Redwood National and State Parks