Californie - Sequoia en Kings Canyon National Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

CaliforniëCalifornie Kaart

Parken in Californië-  Alabama Hills
-  Carrizo Plain NM
-  Channel Islands NP
-  Death Valley NP
-  Devils Postpile NM
-  Hearst Castle
-  Highway 1
-  Joshua Tree NP
-  Lassen Volcanic NP
-  Lava Beds NM
-  Los Angeles
-  Mojave NPr
-  Mono Basin NSA
-  Pinnacles NP
-  Redwood NP/SP
-  San Diego
-  San Francisco
-  Sequoia NP and
          Kings Canyon NP

-  Yosemite NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Sequoia en Kings Canyon National Park

   
Opp.: 1.635 km² en 1.869 km². [VC, CG].

Sequoia National Park (1.635 km²) en Kings Canyon National Park (1.869 km²) liggen beide in de Sierra Nevada. Ze grenzen aan elkaar en worden als geheel beheerd. De parken zijn niet heel goed ontsloten. De Generals Highway doorsnijdt de noordwestelijke kant van Sequioa. Enkele zijwegen kunnen door auto's (geen campers) worden gebruikt om bij enkele bezienswaardigheden te komen. Door Kings Canyon NP loopt een weg door de Kings Canyon waardoor je een stukje het park in kunt. In de parken zijn wel heel veel trails door het 'achterland' waardoor je prachtige meerdaagse trektochten kunt maken.

Kings Canyon.
Kings Canyon.

Sequoia NP (het zuidelijkste park) is vooral bekend om z'n Sequoia's (mammoetbomen - eigenlijk sequoiadendron). Je vindt er onder andere de boom met het grootste volume ter wereld: de General Shermanboom. In 2002 is het volume geschat op 1.486 m³. De boom zou 2200 jaar oud zijn en is 84 m hoog. Naast deze boom staan nog vier van de tien massiefste bomen ter wereld in het Giant Forest. Naast de Sequoia's vind je in het park Mount Whitney die met z'n 4.421 m de hoogste top is in de 48 aaneengesloten staten. De berg wordt omringd door een groot aantal andere vierduizenders in en buiten het park. In Sequoia bevinden zich een groot aantal grotten. Op dit moment zijn er zo'n 250 bekend. Al deze grotten zijn ontstaan doordat water het kalksteen (limestone) oploste. De langste is Lilburn Cave die maar liefst 32 km meet. Alleen Crystal Cave is opengesteld voor het publiek. Een bezoek kan alleen onder begeleiding van een gids. In deze 5,5 km lange grot zijn o.a. stalactieten en stalagmieten te vinden.

General Sherman Tree.
General Sherman Tree.

Kings NP bestaat uit twee delen. De General Grant Grove sectie is het kleinst (10% van de oppervlakte). Hier bevinden zich een aantal bossen met sequoias, waaronder de General Grant Grove met de beroemde General Grant Tree, en de Redwood Mountain Grove, het grootste sequoiabos in de wereld (1.300 ha met 15.800 sequoias dikker dan 30 cm). De tweede sectie van het park is veel groter. In dit deel ligt onder andere Kings Canyon dat met zijn diepte van 2500 meter een van de diepste canyons van de USA is. In het park komen verder een groot aantal zeer hoge pieken voor zoals North Pallisade die met z'n 4.343 m het hoogste punt van het park is.

Sequoia (sequoiadendron giganteum).Sequoia (sequoiadendron giganteum).
Internetlinks    

>  KAART Sequoia and Kings Canyon NP 

>  Website NPS


FOTO's    

Crystal Cave.
Crystal Cave. (Foto: Wikipedia).

Sequoia National Forest.Sequoia National Forest.

Parkeerplaats Grant Grove.Parkeerplaats Grant Grove.

General Grant Tree.General Grant Tree.

Trail naar de Mist Falls.Trail naar de Mist Falls.

Bovenzijde Mist Falls.Bovenzijde Mist Falls.

Kamperen in Sequoia National Forest.Kamperen in Sequoia National Forest.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Californie - Sequoia en Kings Canyon National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Sequoia National Park (1.635 kmē) en Kings Canyon National Park (1.869 kmē) liggen beide in de Sierra Nevada. Ze grenzen aan elkaar en worden als geheel beheerd. De parken zijn niet heel goed ontsloten. De Generals Highway doorsnijdt de noordwestelijke kant van Sequioa. Enkele zijwegen kunnen door auto's (geen campers) worden gebruikt om bij enkele bezienswaardigheden te komen. Door Kings Canyon NP loopt een weg door de Kings Canyon waardoor je een stukje het park in kunt. In de parken zijn wel heel veel trails door het 'achterland' waardoor je prachtige meerdaagse trektochten kunt maken. <p> Trefwoorden: Amerika, Californie - Sequoia en Kings Canyon National Park