Californie - Lassen Volcanic National Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

CaliforniëCalifornie Kaart

Parken in Californië-  Alabama Hills
-  Carrizo Plain NM
-  Channel Islands NP
-  Death Valley NP
-  Devils Postpile NM
-  Hearst Castle
-  Highway 1
-  Joshua Tree NP
-  Lassen Volcanic NP
-  Lava Beds NM
-  Los Angeles
-  Mojave NPr
-  Mono Basin NSA
-  Pinnacles NP
-  Redwood NP/SP
-  San Diego
-  San Francisco
-  Sequoia NP and
          Kings Canyon NP

-  Yosemite NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Lassen Volcanic National Park

    ()
Opp.: 431 km². [VC, CG].

Lassen Volcanic NP is het meest zuidelijke park in de Cascaden. Het park is genoemd naar Lassen Peak, de vulkaan die het park domineert. Deze vulkaan is in 1914 voor het laatst uitgebarsten. Het park wordt ontsloten door een weg van 47 km lengte die min of meer van noord naar zuid loopt. Net als andere parken in de Cascaden valt er veel sneeuw, waardoor het park vaak pas eind juni/begin juli goed toegankelijk is.

Lake Helen en Lassen Peak.
Lake Helen en Lassen Peak.

Lassen Peak is te vinden in het zuidwestelijke deel van het park. Deze vulkaan is met z'n 3187 meter het hoogste punt van het park. Iedereen die een beetje fit is kan de berg beklimmen. Er loopt een trail vanaf een parkeerplaats langs de hoofdparkweg naar de top. De tocht is ongeveer 4 km lang. De totale stijging ongeveer 600 meter. De wandeling heen en terug duurt 3 - 5 uur. In het park zijn naast Lassen Peak nog tal van andere vulkanen van allerlei typen te vinden. Een heel erg mooie kegelvulkaan is te vinden in het noordoosten (Cinder Cone). Om die te kunnen bereiken, moet je wel om het park heenrijden en de noordoostelijke ingang nemen. Vlakbij Cinder Cone liggen nog de prachtige Painted dunes en de spectaculaire Fantastic Lava Beds.

Bumpass Hell.
Bumpass Hell.

In Lassen Volcanic is nog redelijk wat vulkanische activiteit beleefbaar, zoals hot springs, pruttelende mud pots en sissende fumaroles. Sulphur Works and Little Hot Springs Valley zijn eenvoudig bereikbaar met de auto. Spectaculairder, naar minder makkelijk bereikbaar is het 6.5 ha grote Bumpass Hell. Voor Bumpass Hell moet je 2.5 km lopen vanaf de hoofdweg. Maar dat is het zeker waard. In het zuidoosten en relatief lastig te bereiken (je moet met de auto omrijden naar de zuidoostelijke ingang en dan nog een aardig eindje lopen) liggen nog Devils Kitchen (hotsprings, mudpots en fumaroles) en Terminal Geyser (geen geiser maar een stoompijp).

Zelfs in juni ligt er nog veel sneeuw.Zelfs in juni ligt er nog veel sneeuw.

Heel veel sneeuw.Heel veel sneeuw.
Internetlinks    

>  KAART Lassen Volcanic NP 

>  Website NPS


FOTO's    

Uitzicht vanaf de parkeerplaats bij Bumpass Hell.
Uitzicht vanaf de parkeerplaats bij Bumpass Hell.

Terminal Geyser (Foto: Public Domain).Terminal Geyser (Foto: Public Domain).

Lassen Peak.Lassen Peak.

Bumpass Hell.Bumpass Hell.

Cinder Cone.Cinder Cone.

Een lava bomb.Een lava bomb.

Een mud pot in Devils Kitchen.Een mud pot in Devils Kitchen.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Californie - Lassen Volcanic National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Lassen Volcanic NP is het meest zuidelijke park in de Cascaden. Het park is genoemd naar Lassen Peak, de vulkaan die het park domineert. Deze vulkaan is in 1914 voor het laatst uitgebarsten. Het park wordt ontsloten door een weg van 47 km lengte die min of meer van noord naar zuid loopt. Net als andere parken in de Cascaden valt er veel sneeuw, waardoor het park vaak pas eind juni/begin juli goed toegankelijk is. <p> Trefwoorden: Amerika, Californie - Lassen Volcanic National Park