Californie - Mojave National Preserve
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

CaliforniëCalifornie Kaart

Parken in Californië-  Alabama Hills
-  Carrizo Plain NM
-  Channel Islands NP
-  Death Valley NP
-  Devils Postpile NM
-  Hearst Castle
-  Highway 1
-  Joshua Tree NP
-  Lassen Volcanic NP
-  Lava Beds NM
-  Los Angeles
-  Mojave NPr
-  Mono Basin NSA
-  Pinnacles NP
-  Redwood NP/SP
-  San Diego
-  San Francisco
-  Sequoia NP and
          Kings Canyon NP

-  Yosemite NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Mojave National Preserve

   
Opp.: 6.224 km². [VC, CG].

Mojave National Preserve is een woestijnpark van 6211 km² in het uiterste zuiden van Californie. Het is het twee-na-grootste park in de aaneengesloten staten. Het park is goed ontsloten door verharde en onverharde wegen. Het is een woestijnpark met zijn kenmerkende vegetatie waaronder Joshua trees (het Joshua tree bos langs de Cima Road is het grootste Joshua Tree bos in de wereld). Net als de andere woestijnparken zou je het park het best in de winter kunnen bezoeken. In de zomer is het er heet en droog. Neem altijd zeer veel drinken mee, maak geen lange trektochten en blijf bij je auto als je pech krijgt.

Mohave National Preserve is groot, droog, leeg en heet.
Mohave National Preserve is groot, droog, leeg en heet.

Het park kent een groot aantal bezienswaardigheden. De Kelso Dunes is een gebied van duinen van 120 km² in het westen van het park. De hoogste duin is 200 meter. Als je van een duintop langzaam naar beneden glijdt, maakt het zand een grommend geluid. Dat fenomeen wordt singing sand genoemd. De Kelso duinen liggen vlakbij Kelso, een ghost town waar ooit 2000 mensen woonden. Het dorpje is opgezet als steunpunt voor de Los Angeles and Salt Lake Railroad. Het oude Kelso Depot bestaat nog steeds en dient nu als Visitors Center en restaurant.

Wild Horse Canyon.Wild Horse Canyon.

In het park liggen nog verschillende andere gebouwen en bouwsels die wijzen op menselijke bewoning. Uit de tijd dat goud werd gewonnen zijn er nog een aantal mijnen zoals de Vulcan Mine en de Morning Star Mine. In het oosten liggen nog de ruines van Fort Piute, een 'fort' van het leger dat stamt uit 1859. In het park ligt verder de Cima Dome & Volcanic Field National Natural Landmark met o.a. Cima Dome, een oude vulkaan van 460 meter, een groot lavabed en een lavatunnel. In het midden van het park ligt verder nog Hole-in-the-Wall Canyon. Dat is een rotswand met zeer kenmerkende gaten. Daar vlak bij liggen ook de Providence Mountains met de Mitchell Caverns. Deze grotten met stalactieten en stalagmieten kunnen van vrijdag tot zondag bezocht worden onder begeleiding van een gids. Er zijn twee tours per dag

Hole-in-the-Wall trail.Hole-in-the-Wall trail.
Internetlinks    

>  KAART Mohave NPr 

>  Website NPS


FOTO's    

Cinder Cone.
Cinder Cone.

Jan-Jaap bovenop de Kelso Dunes.Jan-Jaap bovenop de Kelso Dunes.

Restanten van Zzyzx (ooit een kuuroord).Restanten van Zzyzx (ooit een kuuroord).

Een aantal wegen zijn onverhard.Een aantal wegen zijn onverhard.

Hole-in-the-Wall trail.Hole-in-the-Wall trail.

De hagedissen zijn aangepast aan het woestijngebied.De hagedissen zijn aangepast aan het woestijngebied.

Kamperen in the middle of nowhere.Kamperen in the middle of nowhere.

Nacht in Mojave National Preserve.Nacht in Mojave National Preserve.
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Californie - Mojave National Preserve</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Mojave National Preserve is een woestijnpark van 6211 kmē in het uiterste zuiden van Californie. Het is het twee-na-grootste park in de aaneengesloten staten. Het park is goed ontsloten door verharde en onverharde wegen. Het is een woestijnpark met zijn kenmerkende vegetatie waaronder Joshua trees (het Joshua tree bos langs de Cima Road is het grootste Joshua Tree bos in de wereld). Net als de andere woestijnparken zou je het park het best in de winter kunnen bezoeken. In de zomer is het er heet en droog. Neem altijd zeer veel drinken mee, maak geen lange trektochten en blijf bij je auto als je pech krijgt. <p> Trefwoorden: Amerika, Californie - Mojave National Preserve