Californie - Death Valley National Park
   Het beste van West-Amerika
Jaapje in Amerika
Reisgids West-Amerika
Links
   Plannen
Pakken
Vliegen
Auto/Camper
Kamperen
Motels
Parken
Overig
   Arizona
California
Colorado
Idaho
Montana
Nevada
New Mexico
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

CaliforniëCalifornie Kaart

Parken in Californië-  Alabama Hills
-  Carrizo Plain NM
-  Channel Islands NP
-  Death Valley NP
-  Devils Postpile NM
-  Hearst Castle
-  Highway 1
-  Joshua Tree NP
-  Lassen Volcanic NP
-  Lava Beds NM
-  Los Angeles
-  Mojave NPr
-  Mono Basin NSA
-  Pinnacles NP
-  Redwood NP/SP
-  San Diego
-  San Francisco
-  Sequoia NP and
          Kings Canyon NP

-  Yosemite NPAfkortingen
Afkortingen die ik gebruik zijn: NP (National Park), NM (National Monument), NF (National Forest), NVM (National Volcanic Monument), NRA (National Recreation Area), NHP (National Historical Park) en SP (State Park).

Sterren
Om het plannen van je reis wat makkelijker te maken, heb ik de bezienswaardigheden gewaar- deerd d.m.v. sterren:
: optie als je in de buurt bent - : aanrader als je in de buurt bent - : doen als je in de buurt bent - : moet je gaan zien als je kunt - : hiervoor ga je naar Amerika.

De waardering is uiteraard niet meer dan een mening.

Coördinaten
De coördinaten van de parken vind je in mijn reisgids Het beste van West-Amerika. Lees meer..Death Valley National Park

   
Opp.: 13.518 km². [VC, CG].

Death Valley NP is een ander absoluut toppark. Het park ontleent zijn naam aan het dal Death Valley. Dat is het hart van het park. Het wordt omringd door bergketens: in het oosten de Amargosa Range, in het westen de Panamint Range, in het noorden de Sylvania Mountains en in het zuiden de Owlshead Mountains. Het dal kreeg zijn naam in 1849 tijdens de Gold rush van immigranten die door het dal wilden trekken. En die naam draagt het dal met recht. Death Valley is de heetste plek op aarde. Het record staat op 56,7 °C. En dat is niet zomaar een incident. In de zomer gaat de temperatuur vaak in de richting de 50 graden en daar overheen. En dat is dus in de schaduw! De hitte maakt het park gevaarlijk. Zonder water overleef je het maar een paar uur. Het park wordt ontsloten door twee hoofdwegen. Een weg loopt van noord naar zuid en een van west naar oost. Ook kent het park een groot aantal onverharde wegen. Het aantal voorzieningen is beperkt. Als je een camper hebt gehuurd, informeer dan vooraf bij het verhuurbedrijf of er speciale regels gelden voor Death Valley.

Devils Golf Course.
Devils Golf Course.

Death Vally NP kent een aantal extreme en prachtige bezienswaardigheden op geologisch vlak. Helemaal in het zuiden van het park ligt Badwater, een zoutmeertje. Dit is het laagste punt van de VS. Het ligt 86 m onder de zeespiegel. Vlakbij Badwater lig Devils Golf Course. Een zoutvlakte die niet vlak is zoals andere zoutvlakten in het park, maar een vlakte waar door erosie tal van ruige zoutformaties zijn ontstaan. Bij Zabriskie point zijn prachtige rotsformaties te zien. Anders maar ook heel mooi is The Artitsts palette (te bereiken via the Artists Drive (geen campers). Rotsen die door de metalen prachtig zijn gekleurd. Iets ten zuiden van de Artists Drive ligt Natural Bridge Canyon met een natuurlijke stenen brug 15 minuten lopen vanaf de parkeerplaats. Helemaal in het noorden ligt de beroemde Racetrack. Een meestal droog meer waar de rotsen (sailing stones), gezien de sporen die ze hebben achtergelaten, zelfstandig over de bodem lijken te schuiven. Het beeld wordt veroorzaakt doordat heel soms de rotsen met regenwater meespoelen het meer in.

Death Valley.
Death Valley.

Maar dat is nog niet alles: Overal in het park liggen enorme zandduinen zoals The Mesquite Flat Sand Dunes. Ga hier eens op zoek naar sporen van dieren zoals de sidewinder (een ratelslang die steeds zijn lichaam iets optilt i.v.m. de hitte van het zand, waardoor een spoor ontstaat dat bestaat uit een serie parallelle strepen). In het noordwesten van Death Valley ligt Mosaic Canyon. Een canyon in de Tucki Mountain die na zo'n 500 meter een smalle, diepe en kronkelige spleet wordt met gladgepolijste wanden. De Red Cathedral is een prachtig rode klif in de buurt van Zabriskie point. Shoreline Butte was vroeger een eiland. Hierdoor zijn de groeven te verklaren die de zwarte berg kenmerken. Titus Canyon is a nauwe kloof in the Grapevine Mountains met zeer aparte rotsformaties, petroglyphen (rotstekeningen van indianen) en wilde dieren zoals de bighorn sheep. Ubehebe Crater ligt in het noorden van het park in de Cottonwood Mountains. De krater heeft een diameter van 1 kilometer en is ongeveer 250 meter diep. En ... er is nog veel meer moois.

Oude mijn.
Oude mijn.

Ondanks het extreme klimaat hebben in en bij Death Valey toch nog heel wat mensen hun geluk proberen te vinden. En daar zijn nog vele 'stille getuigen' van. In The Panamint Range liggen bijv. The Charcoal Kilns waar houtskool werd gemaakt. En uit 1939 stamt Scottys Castle. Een villa in de spaans-koloniale strijl. De villa (zomerhuis) is gebouwd door miljonair Albert Johnson in het noordoostelijke deel van het park. Midden in het park ligt the Eagle Borax Works - een raffinaderij waar Borax werd gewonnen uit de vallei-modder. In het park (in de bergen) liggen ook nog verschillende Ghost Towns en vele mijnen die herinneren aan de tijd dat er naar edelmetalen werden gezocht. Panamint City is zo'n ghost town. Andere Ghost towns in het park zijn Skidoo en Leadfield. Een mooi voorbeeld van een oude mijn is de Eureka Mine.


Internetlinks    

>  KAART Death Valley NP 

>  Website NPS


FOTO's    

Death Valley.
Death Valley.

115 graden Fahrenheid (46 graden Celsius).115 graden Fahrenheid (46 graden Celsius).

Mesquite Flat Sand Dunes.Mesquite Flat Sand Dunes.

Badwater.Badwater.

Scotty's Castle.Scotty's Castle.

Een herinnering aan lang vervlogen tijden.Een herinnering aan lang vervlogen tijden.

Een schorpioen.Een schorpioen.

Ubehebe Crater.Ubehebe Crater.

Charcoal Kilns.Charcoal Kilns.

Kamperen (Wildrose camping).Kamperen (Wildrose camping).
Contact via de e-mail: info@hetbestevanwestamerika.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Amerika : Californie - Death Valley National Park</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Death Valley NP is een ander absoluut toppark. Het park ontleent zijn naam aan het dal Death Valley. Dat is het hart van het park. Het wordt omringd door bergketens: in het oosten de Amargosa Range, in het westen de Panamint Range, in het noorden de Sylvania Mountains en in het zuiden de Owlshead Mountains. Het dal kreeg zijn naam in 1849 tijdens de Gold rush van immigranten die door het dal wilden trekken. En die naam draagt het dal met recht. Death Valley is de heetste plek op aarde. Het record staat op 56,7 C. En dat is niet zomaar een incident. In de zomer gaat de temperatuur vaak in de richting de 50 graden en daar overheen. En dat is dus in de schaduw! De hitte maakt het park gevaarlijk. Zonder water overleef je het maar een paar uur. Het park wordt ontsloten door twee hoofdwegen. Een weg loopt van noord naar zuid en een van west naar oost. Ook kent het park een groot aantal onverharde wegen. Het aantal voorzieningen is beperkt. Als je een camper hebt gehuurd, informeer dan vooraf bij het verhuurbedrijf of er speciale regels gelden voor Death Valley. <p> Trefwoorden: Amerika, Californie - Death Valley National Park